domelx1 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Dzień dobry, Dziś niestety w moim Xrail T30 2.2 D 136 km pękł korbowód. Mechanik twierdzi że trzeba wyciągać silnik a mi się wydaje że wystarczy zdjęcie głowicy. Czy ktos z szanownych przechodził ten temat i może się wypowiedzieć?:) Z góry dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Prościej wymienić na wyjętym silniku i przy okazji ocenić straty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelx1 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 8 godzin temu, Thunder napisał: Prościej wymienić na wyjętym silniku i przy okazji ocenić straty. Ok, dzięki, czyli nie jest to niewykonalne bez wyjęcia silnika ale rozumiem że mechanik podchodzi do tematu pragmatycznie co jest w tym przypadku zasadne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawnowerman Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Dzień dobry, Dziś niestety w moim Xrail T30 2.2 D 136 km pękł korbowód. Mechanik twierdzi że trzeba wyciągać silnik a mi się wydaje że wystarczy zdjęcie głowicy. Czy ktos z szanownych przechodził ten temat i może się wypowiedzieć? Z góry dziekujeAle pekla korba tłoka czy wał korbowy?Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 korbowod to nie wal korbowy a dlaczego pekaja... https://ilot.lukasiewicz.gov.pl/KONES/2000/02/8_JOK2000.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawnowerman Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 7 godzin temu, borge napisał: korbowod to nie wal korbowy a dlaczego pekaja... https://ilot.lukasiewicz.gov.pl/KONES/2000/02/8_JOK2000.pdf Ja wiem jaka jest różnica - tylko pytanie czy klient usłyszał dobrą wersję. Żeby nie było jak z wymianą UPG bez zdejmowania głowicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelx1 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Dzięki wszystkim za wypowiedzi, pękł korbowód, silnik będzie wyciągany i dalsza ocena uszkodzeń czyli cylinder i wał. Gdyby koszta były zbyt duże to będe szukał innego silnika:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.