Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Note E11 - zablokowana nawigacja

rafigrafen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam problem, otoz kupilem samochod okolo miesiac temu i poprzedni wlasciciel zablokowal nawigacje poprzez zle wpisywanie kodu zabezpieczajacego do niej w nieznanej mi ilosci powtorzen. Spowodowalo to, ze nawigacja jest kompletnie zablokowana a na wyswietlaczu pojawia sie napis, ze ze wzgledu na wpisanie blednego kodu zbyt wiele razy system zostal zablokowany i trzeba skontaktowac sie z serwisem. 

Mieszkam w Londynie, tutaj jest problem ze znalezieniem magika, ktory mi to zrobi, znalazlem ogloszenia na eBay, probowalem kontaktowac sie z ta osoba, ale bez odpowiedzi...

Czy istnieje jakas samodzielna mozliwosc odblokowania tego? Mam zdolnosci manualne, potrafie lutowac, ale niestety nie mam zadnych interface'ow ani przystawek do ukladow scalonych, jedynie elm327, ale tym nic nie zrobie... 

A moze sa na forum osoby, ktore zajmuja sie tym w UK?

Z gory dziekuje za odpowiedzi

59 minut temu, rafigrafen napisał:

poprzedni wlasciciel zablokowal nawigacje poprzez zle wpisywanie kodu zabezpieczajacego do niej w nieznanej mi ilosci powtorzen.

Kod radia jest przypisany do VIN auta. Jeżeli radio było na fabrycznym wyposażeniu auta, to w książce serwisowej powinieneś mieć wpisany kod do radia. Dziwne, że poprzedni właściciel kombinował tak długo, aż totalnie zablokował możliwość odblokowania.
Chyba czeka Cię wizyta w ASO. Jeżeli tam stwierdzą, że radio nie pochodzi z legalnego źródła, może Cię czekać przykra niespodzianka.

40 minut temu, Andrzej G napisał:

Kod radia jest przypisany do VIN auta. Jeżeli radio było na fabrycznym wyposażeniu auta, to w książce serwisowej powinieneś mieć wpisany kod do radia. Dziwne, że poprzedni właściciel kombinował tak długo, aż totalnie zablokował możliwość odblokowania.
Chyba czeka Cię wizyta w ASO. Jeżeli tam stwierdzą, że radio nie pochodzi z legalnego źródła, może Cię czekać przykra niespodzianka.

W instrukcji obslugi ani ksiazce serwisowej nie ma wpisanego kodu do radia. Jest na to odpowiednie miejsce, ale kodu nikt nie wpisal (musi zrobic to wlasciciel, bo z tego co widzialem, to kod do radia jest na odzielnej karteczce), bo ja jestem 3cim wlascicielem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...