Ammaris Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witam, ostatnio pojawił się problem z cewką na 2 cylindrze, a raczej bardziej z kostką. Zaśmierdziało mi jakiś czas temu plastikiem, zobaczyłem, ze na obudowie cewki jest ślad, jakby przypalone palnikiem. Wtedy samochód przestał palic na tego gara. Myślałem ze może idzie przebicie na świecy, ale się myliłem. Wymieniłem świece i cewkę, przejechałem z 20 km i zaczął mi palic na 3 gary, otwieram maskę, a tam kłęby dymu i iskry z obudowy cewki. Zawsze jest przypalona w tym samym miejscu. Jaki macie pomysł na sprawdzenie skąd to przebicie? Najprawdopodobniej na kostce pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu1993 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Witam udało Ci się zdiagnozować usterkę. Bo mi spaliło 2 cewki naraz , kupiłem nowe i po 10 km znowu mi je spaliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.