Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sprzęgło nisko bierze.

mtsw466

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie dotyczące regulacji pedału sprzęgła. Auto T31 2.0 dci 173 km 2007r. Rusza z jedynki bez dodania gazu, na wyższych przełożeniach nie ślizga się sprzęgło ładnie przyśpiesza. Czy w tym modelu jest możliwość ustawienia wysokości pedału sprzęgła ewentualnie jaki rodzaj sprzęgłą jest w tym modelu? dzięki za podpowiedzi.

Istnieje drobny zakres regulacji, ale nie pomoże za wiele w tej kwestii. Jeśli wyregulujesz popychacz cylindra, to cały czas będzie nieco zwiększone ciśnienie, a powinien być układ całkowicie rozprężony w czasie gdy pedał sprzęgła jest zwolniony. Opis brzmi jak sprzęgło, które się kończy. U mnie też już wiele nie zostało, szczególnie jak je dobrze przysmażyłem na rajdzie ?. Osobiście powoli przymierzam się do wymiany kompletu (tarcza, docisk, wysprzęglik, dwumasa).

Rodzaj sprzęgła? Jednopłytkowe z dwumasą z wysprzęglikiem hydraulicznym. Numer oryginału: 23354-00QAG. NP Luk 625 3056 35 (z wysprzęglikiem, bez ma końcówkę 09), albo Valeo 828042, albo Sachs 3000 951 944.

W załączeniu rozdział z instrukcji serwisowej dotyczący sprzęgła.

Nissan X-Trail T31 2007 Service Manual - S11 - Clutch.pdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...