mtsw466 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witam, mam pytanie dotyczące regulacji pedału sprzęgła. Auto T31 2.0 dci 173 km 2007r. Rusza z jedynki bez dodania gazu, na wyższych przełożeniach nie ślizga się sprzęgło ładnie przyśpiesza. Czy w tym modelu jest możliwość ustawienia wysokości pedału sprzęgła ewentualnie jaki rodzaj sprzęgłą jest w tym modelu? dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eloar Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Istnieje drobny zakres regulacji, ale nie pomoże za wiele w tej kwestii. Jeśli wyregulujesz popychacz cylindra, to cały czas będzie nieco zwiększone ciśnienie, a powinien być układ całkowicie rozprężony w czasie gdy pedał sprzęgła jest zwolniony. Opis brzmi jak sprzęgło, które się kończy. U mnie też już wiele nie zostało, szczególnie jak je dobrze przysmażyłem na rajdzie ?. Osobiście powoli przymierzam się do wymiany kompletu (tarcza, docisk, wysprzęglik, dwumasa). Rodzaj sprzęgła? Jednopłytkowe z dwumasą z wysprzęglikiem hydraulicznym. Numer oryginału: 23354-00QAG. NP Luk 625 3056 35 (z wysprzęglikiem, bez ma końcówkę 09), albo Valeo 828042, albo Sachs 3000 951 944. W załączeniu rozdział z instrukcji serwisowej dotyczący sprzęgła. Nissan X-Trail T31 2007 Service Manual - S11 - Clutch.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtsw466 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Dzięki serdeczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.