Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie wchodzi na obroty powyżej 3 tys

haszin

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem Micrę z silnikiem 1.2 DIG 2011 rok. po przejechaniu około 15 km zapala się alarm od systemu START-STOP po paru kilometrach CHECK-ENGINE i po kolejnych paru km silnik nie może przekroczyć 3 tys. obrotów. Gdy odepnę akumulator kontrolki gasną a sytuacja się powtarza. Wymieniłem akumulator, świece i olej, sprawdziłem w sumie omomierzem elektrozawory faz rozrządu - przynajmniej oba pokazują te same wartości. Po diagnozie na kompie wyskakuje błąd albo czujnika położenia wałka rozrządu lub sądy lambda i sąd na katalizatorze. Autko ma jeszcze trudności z odpaleniem porannym - dość długo kręci, potem jest znacznie lepiej. Ponoć łańcuszek rozrządu jest wymieniony.

jedną usterkę znalazłem - elektrozawór zmiennych faz rozrządu - zobaczymy czy pomoże

Dlatego ja po zakupie od razu wymieniłem rozrząd po mimo że auto miało 80kkm przebiegu. No, w międzyczasie wyszły jeszcze inne rzeczy które na już nie trza było robić ale po co znowu odwlekać w czasie jak i tak już wszystko było rozebrane to poszliśmy jednym ciągiem.. Całość z robocizną wyszła 4tysie... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...