Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Błąd 0575 Drgania Wibracje pedału gazu

expander1000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. W ostatnich dniach żona zaczęła skarżyć się na dziwne wibracje drgania pedału gazu.Po podłączeniu wywaliło błąd P0575.

Na ten temat znalazłem parę tematów ale nie do końca wiem jak i gdzie dokładnie szukać przyczyny. To co znalazłem to  że wynika to z błędu tempomatu. Gdzie dokładnie szukać problemu ( chodzi mi o lokalizację jakichś czujników ,wiązek ).W jaki sposób mogę rozwiązać ten problem.

W imieniu żony dziękuję za pomoc

24 minuty temu, expander1000 napisał:

Witam serdecznie. W ostatnich dniach żona zaczęła skarżyć się na dziwne wibracje drgania pedału gazu.Po podłączeniu wywaliło błąd P0575.

Na ten temat znalazłem parę tematów ale nie do końca wiem jak i gdzie dokładnie szukać przyczyny. To co znalazłem to  że wynika to z błędu tempomatu. Gdzie dokładnie szukać problemu ( chodzi mi o lokalizację jakichś czujników ,wiązek ).W jaki sposób mogę rozwiązać ten problem.

W imieniu żony dziękuję za pomoc

Pedal gazu to potencjometr jak do podglasniania radia tyle, ze z dźwignią, tam on sam w sobie drzeć nie może chyba, ze cała buda drży 

4 minuty temu, scanik napisał:

tam on sam w sobie drzeć nie może chyba, ze cała buda drży

No właśnie te wibracje czuć tylko na pedale gazu i to nie zawsze. Wibracji na karoserii czy innych elementach brak.

Dlatego skojarzyłem ten błąd(układ sterowania prędkością) z pedałem gazu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...