expander1000 Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Witam serdecznie. W ostatnich dniach żona zaczęła skarżyć się na dziwne wibracje drgania pedału gazu.Po podłączeniu wywaliło błąd P0575. Na ten temat znalazłem parę tematów ale nie do końca wiem jak i gdzie dokładnie szukać przyczyny. To co znalazłem to że wynika to z błędu tempomatu. Gdzie dokładnie szukać problemu ( chodzi mi o lokalizację jakichś czujników ,wiązek ).W jaki sposób mogę rozwiązać ten problem. W imieniu żony dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 24 minuty temu, expander1000 napisał: Witam serdecznie. W ostatnich dniach żona zaczęła skarżyć się na dziwne wibracje drgania pedału gazu.Po podłączeniu wywaliło błąd P0575. Na ten temat znalazłem parę tematów ale nie do końca wiem jak i gdzie dokładnie szukać przyczyny. To co znalazłem to że wynika to z błędu tempomatu. Gdzie dokładnie szukać problemu ( chodzi mi o lokalizację jakichś czujników ,wiązek ).W jaki sposób mogę rozwiązać ten problem. W imieniu żony dziękuję za pomoc Pedal gazu to potencjometr jak do podglasniania radia tyle, ze z dźwignią, tam on sam w sobie drzeć nie może chyba, ze cała buda drży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expander1000 Opublikowano 18 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 4 minuty temu, scanik napisał: tam on sam w sobie drzeć nie może chyba, ze cała buda drży No właśnie te wibracje czuć tylko na pedale gazu i to nie zawsze. Wibracji na karoserii czy innych elementach brak. Dlatego skojarzyłem ten błąd(układ sterowania prędkością) z pedałem gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.