wojtek9104 Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Witam. Sprawdzałem dzisiaj wartości w aplikacji torque i zastanawia mnie to że po maksymalnym wciśnięciu pedału gazu, wartość pokazuje 91,8%. Też tak macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszex Opublikowano 28 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Pedał teoretycznie wciśnięty do oporu nie jest wciśnięty do końca, wyczuwając opór naciśnij mocniej pedał i wtedy będzie 100% wciśnięty. Ta możliwość odciśnięcia pedału jest wykorzystywana jak jedzie się na ograniczniku prędkości, naciskając pedał na tej funkcji samochód nie przyspieszy, zaś jak dociśniesz do końca po wyczuwalnym oporze auto przyspieszy. Jest to takie koło ratunkowe w momencie nagłej potrzeby przyspieszenia przy włączonym ograniczniku bez wyłączania go. Nie wiem czy przy pomiarze po wciśnięciu po za oporem będziesz miał 100% ale trzeba spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek9104 Opublikowano 28 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Pedał był wciśnięty do końca razem z "kliknięciem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.