Cukier19 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Witam Po 10 latach rozstanie z seria Z powróciłem tym razem do 370z wydaje mi się ze auto jest lekko zamulone tzn reakcja na gaz powinna być szybsza pamietam ze 350z było bardziej porywcze. czy w tym modelu można wyczyścić przepustnice i Przeplywke ? Pamietam ze w poprzedniku dało mi to ogromna różnice . tak poza tym to jescze jakie świece byście polecili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxx370 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Dobra hamownia prawde Ci powie ... pierwsze objawy problemów to częściowa utrata osiągów A potem pomiar kompresji i ciśnienia oleju - jak to będzie OK to jesteś "uratowany" Tak jak piszesz zacząłbym od dolotu : filtry , czujniki przepływu powietrza i przepustnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cukier19 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 To nie jest wina ciśnienia czy kompresji bo auto zapierdziela jak wściekłe tylko wydaje mi się ze powinna być szybsza reakcja na gaz , a może to tylko moje odczucia bo przesiadłem się z 750xd 430 koni i 800nM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxx370 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 z 800Nm na 360Nm ... moze być rozczarowujace ? ja w obu samochodach zmieniłem dolot an AEM dryflow / Stillen gen 3 i reakcja na gaz się poprawiła w obu przypadkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cukier19 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 i ja chyba pakiet startowy zrobię filtry oleje skrzynia silnik dyfer świece i wrzuce jakaś wkładkę chociaż , przeczyszczenie przeplywki i przepustnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.