Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Klimatyzacja nie kapie

modeno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .Czy w nissanie 2,0 benzyna tak jak w innych autach przy używaniu klimy powinna kapać woda pod spodem? Czy jest tu jakieś inne rozwiązanie? U mnie właśnie nie kapie .Dywaniki kierowcy i pasażera suche

No gdzieś woda musi ujść,z klimy zawsze się skrapla woda (fizyka).Może kapie tylko nie widać tego bo nie jest mocno ciepło na dworzu.Jak staniesz i pochodzi klima z 4-5 min to nie ma nic na glebie?

Właśnie nic W poprzednich samochodach nawet po przejechaniu 15 km już kapała  Dwa dni temu po zrobieniu 100 km na włączonej klimie sprawdzałem nic .Jakiś mechanik mówił że może mieć przeprowadzony odpływ przy tłumiku i od razu odparowuje .Nie słyszałem jeszcze o takim czymś 

U mnie tez nie kapie. Na serwisie klimy powiedzieli mi to co Tobie czyli ze kapie bezposrednio na tlumik i wyparowuje odrazu. Ciekawe jak u innych? 

Dziwne jak będzie przecież kąpać na tłumik to szybko szlag go trafi.Aż z ciekawości sprawdzę jutro u siebie

Kapie na osłonę termiczną wydechu. Jeśli jest rozgrzana, to woda może odparować wcześniej, zanim zleci w dół i kapnie na podłoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...