resket Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Hej, ostatnio pojawiło się dziwne skrzypienie podczas jazdy. Występuje tylko gdy "samochód się kiwa", na dziurach czy nierównej nawierzchni jest cisza dlatego amortyzator raczej odpada. Jako że ciężko opisać to słowami umieściłem filmik: Podczas jazdy dodawałem lekko gazu po czym puszczałem i tak w kółko. Czy ktoś z szanownych spotkał się z czymś takim? co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadaniel Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 A nie jest to przypadkiem osłona nad tlumikiem? Może przerdzewiała w miejscu gdzie trzyma się na śrubach i opadła na tłumik i wydaje takie dźwięki.Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Miałem podobnie.... wszystkie tuleje metalowo-gumowe przedniego zawieszenia do wymiany, przede wszystjkim te między"sankami" a nadwoziem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resket Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Ok, dziś wejdę pod samochód i sprawdzę osłonę, ale pewnie i tak nie uniknę serwisu. Dzięki Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba37 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Możliwe że to również tarcza kotwiczna , ta za tarczą hamulcową . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resket Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Wymieniłem tuleje, były w kiepskim stanie ale to nie jest przyczyną. Szukam dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.