Grzesiek4142 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Witam Wymieniał ktoś może metalową rurę łączącą wlew paliwa ze zbiornikiem. U mnie przegniła i kapie paliwko. Orginał jest bardzo drogi i chciałbym kupić zamiennik tylko zastanawiam się czy bedzie pasował i jak jest z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Cześć,Jestem w szoku że już przegniła!?? Czy to możliwe, chyba bok był walony i fatalnie naprawiony..bo przecież QQ jest dobrze ocynkowany od nowości jak na "anglo - japończyka"...Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek4142 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgniła przy kole od podwozia. Tak jak wstepnie patrzylem to w sumie jest dosc mocno narażona na wode, piach i sól w czasie zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Blacha może i tak ale reszta? Zobacz jak zawiecha szybko gnije (sanki, tylne wahacze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek4142 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Dokładnie. Auto od nowości w naszej rodzinie wiec ma pewną przeszłość wypadkową. Nigdy nie miał kolizji wiec to wykluczam. Paliwko cieknie tylko jak jest zalany do pełna i do momentu wyjeżdżenia paliwa z owej rury czyli kilkanaście km i po sprawie. Zorientowałem się przypadkiem bo po zatankowaniu zaczęło mi delikatnie pachnieć benzynką? Cieknie centralnie po tylnym zawieszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Mi zgniła i wymieniałem ,jakość jest OK, tylko wygięci nie są do końca zgodne z orginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek4142 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Dzieki. Zamowilem zamiennik. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marshal28 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 W dniu 10.06.2021 o 13:08, Grzesiek4142 napisał: Dzieki. Zamowilem zamiennik. ? Możesz napisać gdzie kupowałeś , i czy wszystko pasowało ? Mam tam sam problem , nawet przy tankowaniu cieknie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek4142 Opublikowano 29 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Kupilem na alle za okolo 170zl ale nie pasowal orginalny korek wiec postanowilem wyciać zgnity kawalek i zastapic go gumowym wezem paliwowym(koszt w sklepie gumowym okolo 50zl). Nawet niezle wyszlo. Nic nie leci.Wąż gumowy oczywiscie dedykowany do paliwa. Wymieniałem w garażu bez kanału. Według mnie nie da się wymienić kompletnej metalowej rury bez demontażu sprężyny bo się kleszczy. Wtedy wpadłem waśnie na pomysł aby obciąć tą zgnitą czesc i zastapic gumowym wezem. Uwaga! Nie próbuj ciąć diaxem bo wybuchniesz (opary paliwa). Ja po odpieciu rury od zbiornika delikatnie ciąłem reczną piłką do metalu! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marshal28 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 A może ktoś wie czy od 1,6 PB będzie pasowała rura wlewu paliwa do 2.0 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek4142 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Wedlug mnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marshal28 Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Dla szukających tematu, polecam sklep : Motor System. Hurtownia części do aut japońskich i koreańskich. 85 664 92 77https://maps.app.goo.gl/oMs6E2CuNKqt5gbu6 Część dobrana po VIN ie , pasuje ,działa jak należy , bez żadnych komplikacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchmen Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Cześć wszystkim. Dziś wymieniłem rurę wlewu paliwa w moim Qashqai +2 2,0 benzyna . By wyciągnąć stary przewód paliwowy odkręciłem całkowicie amortyzator, mocowanie zbiornika paliwa, gumowy odbojnik wahacza, mocowanie przewodu elastycznego ze stalowym przy osłonie tarczy. Nowy przewód paliwowy kupiony w sklepie stacjonarnym firmy Polcar, wszystkie mocowania, długość przewodu pasują bardzo dobrze , korek baku paliwa oryginalny również ,lecz niestety kąt kielicha wlewu jest zły i zakładając uszczelkę brakuje górą około 8-10 mm by uszczelka mogła wskoczyć w otwór montażowy wlewu paliwa. Trzeba przewód paliwowy w górnej jego części od razu nagiąć w dół te 8-10 mm , kielich jest krótszy od oryginału jakieś 5-7mm . Gdy założyłem przewód niestety nie ma tyle miejsca w nadkolu by go dokładnie nagiąć w dół poradziłem sobie przez gumę kluczem hydraulicznym oraz od dołu docisnąłem mocowania rury przez drewno podnośnikiem i jakoś spasowałem kielich z uszczelką i otworem wlewu paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 4 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 (edytowane) No i mnie też dopadło gnicie rury paliwowej,od jakiegoś czasu zaczęło śmierdzieć w okolicy rury przy tylnym kole .Po wymontowaniu rury takie kwiatki wyszły jak na foto a po zdjęciu farby było jeszcze gorzej. Jakby ktoś szukał w miarę pasującej rury to ja zakładałem z firmy novi,sprzedają na allegro,wszystko pasowało jedynie w oryginalnym korku delikatnie trzeba było zdjąć trochę gwintu . Idzie to ogarnąć samemu ,ja robiłem pod blokiem jakieś 2 godz mi zeszło ze wszystkim.Napewno trzeba wyjąć sprężynę i odbój plus odkręcić amorek od dołu i łącznik stabilizatora. Edytowane 4 Marca 2024 przez calypso83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 U mnie też niestety zgnił wlew i próbowałem zamontować zamiennik od NTY. Niestety, żadne otwory montażowe nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi