expander1000 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Witam kolegów. Moje pytanie dotyczy turbiny a w zasadzie jej demontażu.Zostawilem samochód do diagnozy elektro-mechanikowi. Wywalało mi błąd P2263 i czerwony check przy przyspieszaniu pod górkę.Mechanik po oględzinach i sprawdzeniu stwierdzi że zacytuję: "zacina się zmienna geometria , turbo przeładowuje i nie wyłącza turbiny" oraz "że czujnik , gruszka z siłownikiem są sprawne" Także nadszedł czas regeneracji turbiny(nalatane mam niecałe 170.tyś, w większości jazda po mieście od dwóch lat) I teraz pytanie czy z kanału samodzielnie da radę zdemontować turbo czy raczej napotkamy problemy?? Proszę o jakieś cenne wskazówki i sugestie . Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Z tego co kiedyś oglądałem to średni dostęp jest do turbo w 1.5 dci, na pewno trzeba rzucać kolo, nadkole i i tak za duzo miejsca nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziadekJanek Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Może to coś pomoże? Film przedstawia demontaż turbosprężarki w Renault i Nissan 1.5 dCi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expander1000 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Dziękuję za sugestie i pomoc.Auto trafi jednak do warsztatu , po obejrzeniu filmu rezygnuję wkładać tam ręce . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.