pawelj10 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Witam Planuje wymianę świec w qqj10 2011 1.6. Doczytałem że konieczna będzie adaptacja przepustnicy. Jak wygląd sprawa adaptacji w tym modelu i czy faktycznie będzie konieczna ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 a po co adaptacja po wymianie świec?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek4142 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Jak wymienialem swiece u siebie w 2.0 benzynie musialem robic adaptacje. Bez kompa nie ma szans. Mechanior powiedzial ze ponoć jakbym nie odpinal wtyczki od przustnicy obylo by sie bez adaptacji. Sprobuj nie odpinac wtyczki i moze sie uda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo1277 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 dokładnie.... nie odpinaj przepustnicy... mi mechanik tak robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelj10 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 gazowałem 2.0 i 1.6 i nie musiałem nic adaptować, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Potwierdzam.wymieniałem bez żadnej adaptacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Witam, Jeśli odepniesz wtyczkę od przepustnicy (nawet przy odpiętym akumulatorze) musisz robić adaptację. Przy wymianie świec dobrze jest wyczyścić porządnie przepustnicę (i tak do wymiany świec trzeba zdjąć kolektor dolotowy). Można się męczyć bez odpinania wtyczki, ale lepiej odpiąć, wyczyścić i zrobić adaptację. Oczywiście adaptacja tylko w serwisie. Walczyłem z tematem u siebie ok. 5 lat temu. Kilku mechaniorów próbowało zrobić adaptację, bez efektu. Adaptacja manualna pedałem gazu też nie zadziałała. Finalnie robiłem w serwisie w Wawie. Zapłaciłem niecałe 150 PLN, czekałem może 15 minut Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.