dunce Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Witam ,mój nissan po chwilowym postoju - podjazd do sklepu ok.2 km - nie chciał odpalić ,jak odpalił zaczął dziwnie pracować ,słychać dziwne "terkotanie" i gaśnie . Dodam że nie miałem co liczyć w godzinach szczytu na holowanie więc dodając gazu utrzymałem obroty i dojechałem do domu - auto nie straciło mocy ,jak się rozpędził to normalnie jechał ,ale cały czas słychać terkotanie . Auto ciężko odpala ,terkocze po odpaleniu ,gaśnie jak nie przygazuję . Spuściłem olej żeby sprawdzić czy jest metaliczny syf i obejrzeć filtr ,nic metalicznego ani opiłków nie znalazłem nawet najdrobniejszych .Sprawdziłem vacupompę .Odgłosy najgłośniej słychać od pokrywy zaworów . Czy może to być naciągnięty łańcuch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Jak sprawdzałeś pompę vacum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunce Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 W dniu 22.06.2021 o 19:18, Thunder napisał: Jak sprawdzałeś pompę vacum? Rozkręciłem ,sprawdziłem łopatki i wnętrze ... zero opiłków czy innych elementów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 W dniu 22.06.2021 o 08:26, dunce napisał: Czy może to być naciągnięty łańcuch ? Był przypadek na forum, że w aucie postawionym na wzniesieniu na biegu przeskoczył rozrząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunce Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 13 godzin temu, Thunder napisał: Był przypadek na forum, że w aucie postawionym na wzniesieniu na biegu przeskoczył rozrząd. Zostawiłem go na biegu i odchodząc widziałem jakby skrzynia puściła i zjechał tak jakby "o jeden ząb". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 11 godzin temu, dunce napisał: Zostawiłem go na biegu i odchodząc widziałem jakby skrzynia puściła i zjechał tak jakby "o jeden ząb". Być może tak się stało. Auto już nie nowe, łańcuch rozciągnięty... Stawiając auto przodem do góry zawsze wrzucaj wsteczny i odwrotnie. Teraz czeka Cię rozbiórka osłon rozrządu i się okaże czy to jest przyczyną. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.