MIROGN Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 klimatyzacja wyłącza się na wolnych obrotach - postoju, w czasie jazdy ok pracuje jak stoję na światłach obroty poniżej 1000obr klima wyłącza się, ruszam po chwili znów załączy się dodam że niedawno nabijana ciśnienie ok , jak działa to ładnie chłodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niszczan Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Mam dokładnie ten sam model i podobne rozmiary. W serwisie sprawdzono klime i "...ciśnienie ok, chłodziwo ok, najprawdopodobniej coś z kompresorem, ale nie naprawiamy więc ..." Dołączam się do pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Przyczyną jest uszkodzony kompresor . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIROGN Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Chyba znalazłem przyczynę, wentylator chłodnicy nie działa, muszę teraz gdzieś na kompa sprawdzić błędy i potwierdzić możne jakiś przekaźnik, czujnik chyba że silnik wentylatora i szczotki już się wytarły. Wymieniał już ktoś wentylator ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 4 godziny temu, MIROGN napisał: Chyba znalazłem przyczynę, wentylator chłodnicy nie działa, muszę teraz gdzieś na kompa sprawdzić błędy i potwierdzić możne jakiś przekaźnik, czujnik chyba że silnik wentylatora i szczotki już się wytarły. Wymieniał już ktoś wentylator ? na początek sprawdzić po prostu czy wentylatory pracują na krótko i później iść głębiej w elektronikę. Komputer nie pokaże ci czy wentylator ma usterkę mechaniczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 2 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 22 godziny temu, MIROGN napisał: Chyba znalazłem przyczynę, wentylator chłodnicy nie działa, muszę teraz gdzieś na kompa sprawdzić błędy i potwierdzić możne jakiś przekaźnik, czujnik chyba że silnik wentylatora i szczotki już się wytarły. Wymieniał już ktoś wentylator ? Ja wymieniałem jakiś tydzień temu. To znana przypadłość wiatraka .u mnie musiałem bo go już było słychać czasami. Po wymianie sprawdziłem ten stary i miał takie luzy na tulei że szkoda pisać. Ponoć da się to zregenerować Ja zdecydowałem się na wymianę na nowy. Koszt z wymianą ok 700.i nie napiszę jakiej firmy był wentylator bo nie wiem. teraz jest ok, Ale sprawdż czy to na pewno to. Powinien się swobodnie obracać ręką. Jeśli nie ,to jest zapieczony. a tu masz temat z tym związany .pozdrawiam https://forum.nissanklub.pl/topic/116385-wentylator-chłodnicy-16-dci-130-km-w-automacie/?tab=comments#elShareItem_1172299450_menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.