Jacekrzepa12 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Witam na nissana qashqai 1.6 dci 130 km pytanie jak wypala się dpf to obroty od prędkościomierza rosną i jest wzrost paliwa czy jak to wygląda że dpf wypala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczek Opublikowano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Tak, obroty rosną o ok 200-300 , dodatkowo wskaźnik chwilowego zużycia paliwa pokazuje max niezależnie od obrotów. Trwa to zwykle niedługą chwilę i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Mam qq 1,6dci od 3 lat i jeszcze nie zauważyłem takich objawów wypalania FAP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Ja mam 9 rok qq z tym silnikiem i nie zauważam kiedy jest wypalany. W pierwszym roku jeszcze zdarzało się wyczuć bo śmierdziało trochę takim przypalonym metalem i tyle. Mówią że spalanie chwilowe wzrasta, ale na pewno nie max jak ktoś wyżej napisał. Generalnie dzieje się to dla mnie niezauważalnie i bezobsługowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jkostek Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Dokładnie, ja rówmierz nie czuje momentu wypalania dpf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczek Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Kwestia wprawy. Jeżdzę tym autem 9 lat i pewne rzeczy wychwytuje się już intuicyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.