Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11 lift-nie można otworzyć klapy bagażnika.

margo355

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów.Od pewnego czasu mam problem i nie mogę otworzyć klapy bagażnika . Po stłuczce została wymieniona klapa bagażnika. Mechanik powiedział, że nie wymienił gadżetów w klapie, bo ta którą zakładał była uzbrojona  ( łącznie z klamką ). A ponieważ nie było żadnych problemów z otwieraniem to ze starej nie została wykręcona wkładka zamka ani żaden element oprócz lamp i wszystko poszło na złom. Po kilku miesiącach raz miałem wrażenie,jakby zacinała się klamka bagażnika.Aż nadszedł dzień,że musiałem wchodzić do bagażnika od strony kabiny i odblokować,bo nie dało się nic zrobić.Po zakupie i montażu używanej klamki,przez kilka dni było dobrze a teraz jest tak jak było wcześniej.Jakie są objawy:

- po naciśnięciu przycisku otwierania na kluczyku siłowniki od centralnego chodzą wszystkie oprócz bagażnika,

- po naciśnięciu przycisku otwierania w kabinie, słychać działający siłownik centralnego zamka ale klapy nie otwiera,

- po zdjęciu osłony zamka widać,że wszystko jest OK,łącznie ze sprężynką.

- żadne cięgno nie spadło i nigdzie nie ma luzu.

Bardo proszę o sugestie, bo  sam już nie wiem,czy może jakiś kabel jest gdzieś przetarty,czy może powinienem zaprogramować od nowa centralny zamek.

Dziękuję i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...