margo355 Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Witam kolegów.Od pewnego czasu mam problem i nie mogę otworzyć klapy bagażnika . Po stłuczce została wymieniona klapa bagażnika. Mechanik powiedział, że nie wymienił gadżetów w klapie, bo ta którą zakładał była uzbrojona ( łącznie z klamką ). A ponieważ nie było żadnych problemów z otwieraniem to ze starej nie została wykręcona wkładka zamka ani żaden element oprócz lamp i wszystko poszło na złom. Po kilku miesiącach raz miałem wrażenie,jakby zacinała się klamka bagażnika.Aż nadszedł dzień,że musiałem wchodzić do bagażnika od strony kabiny i odblokować,bo nie dało się nic zrobić.Po zakupie i montażu używanej klamki,przez kilka dni było dobrze a teraz jest tak jak było wcześniej.Jakie są objawy: - po naciśnięciu przycisku otwierania na kluczyku siłowniki od centralnego chodzą wszystkie oprócz bagażnika, - po naciśnięciu przycisku otwierania w kabinie, słychać działający siłownik centralnego zamka ale klapy nie otwiera, - po zdjęciu osłony zamka widać,że wszystko jest OK,łącznie ze sprężynką. - żadne cięgno nie spadło i nigdzie nie ma luzu. Bardo proszę o sugestie, bo sam już nie wiem,czy może jakiś kabel jest gdzieś przetarty,czy może powinienem zaprogramować od nowa centralny zamek. Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.