koda9223 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Witam Ostatnio znajomy kupił Navare 2.5 130 Km niby z 2002 r. A pod maską jest zawieszka 2005. Silnik D YD25DDTI. Chciałem odczytać błędy programem, ale się nie da. Mogę zobaczyć tylko abs i hamulce. Zrobiliśmy zworkę i wpięliśmy w skrajnie wejścia szerszej części OBD . Włączyłem zapłon i jakby nic się nie działo a jak wyjąłem zworkę zaczął migać check, Krótkie i długie sygnały. Także są błędy . Ale nie potrafię odczytać co oznaczają te mignięcia. Jak z nich ułożyć kod błędu. ??? Navara jest bardzo słaba. Tak jakby jeździła w trybie awaryjnym. Zero przyśpieszenia i mocy. Ma założoną nową turbinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papa_bizkit Opublikowano 9 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 u mnie było tak jak się zepsuł zawór SCV a nie wiem czy w tym jest. niby silnik ma oznaczenie takie samo. skontroluj ten SCV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koda9223 Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 tu jest ciężki dostęp do pompy. Wszystko zabudowane ale spróbuję, Zawsze jakiś trop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papa_bizkit Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 a gdzie tam ściągasz koło, potem nadkole i cyk - dostęp dobry, sam robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.