Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Hamulec ręczny (automatyczny) - pulsacyjny sygnał (P)

serg_on
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, JasiQ napisał:

ps. Nie musisz serwisować w ASO by nie tracić gwarancji ! już pisałem:) kilka lat temu chyba przepisy weszły w życie wystarczy się zainteresowac :)

A swoja drogą ile Ci policzyli za przedłużoną gwrancję? ja się spoźniłem chyba 2 miesiące niestety :)

Wiem o tym ale do serwisu jeżdżę z pełną świadomością (mam na ten temat ugruntowaną opinię). Nie pamiętam dokładnie ale płaciłem około 1k za każdy rok przedłużonej gwarancji.

• 1 rok później...
W dniu 20.07.2021 o 14:32, maniek 1 napisał:

Mam taki problem od nowości wgrany nowy soft, wymieniony moduł hamulca, jakieś czujniki podobno wszystko sprawdzone, wyczyszczone i klops. Na jakiś czas był spokój i znowu ni z gruszki ni z pietruszki miganie wracało. W serwisie rozkładali ręce bo na kompie wychodził błąd w obwodzie hamulca a wszystko działało.
Na początku się przejmowałem ale w końcu dałem sobie spokój. Autko mam już 6 lat i nadal czasem pojawia się miganie i uspokaja nie mam kolorowego pojęcia dlaczego.

Mam to samo od nowości i dopiero po przeczytaniu tego tematu uświadomiłem sobie, że coś może być nie tak. Ciekawe czy wyskoczy błąd. Zgłoszę to, bo akurat mam przegląd 20go.

może przypadek, ale 2 m-ce i nic. Wcześniej codziennie, co jakiś czas - co któreś odpalenie - pulsacyjny sygnał. 

U mnie niby wymieniali moduł ( przy sprzęgle chyba) później problem znów się pojawił i obecnie od kilku miesięcy jest ok. Od momentu zaistnienia problemu pojawiał się on raz na jakiś czas  i jak zauważyłem to wtedy zawsze parkowałem na jakimś wzniesieniu wyjątkowo,  ale może to przypadek .

No i wystarczyło wyłączyć auto na 10 min i po ponownym uruchomieniu wszystko było ok. Jak migała kontrolka to jednocześnie auto hold nie działał i nie można było go uruchomić.