Piter Opublikowano 22 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Przeszukałem z marnymi rezultatami forum na okoliczność słów: schematy, dokumentacja, podręcznik, podręczniki.. Zatem pytanie do Was, czy macie jakieś lub słyszeliście o jakiś programach do przeglądania dokumentacji technicznej, która uwzględnia Nissan QQ J11 od 2014r? chodzi mi głównie o schematy elektryczne, jakieś może diagramy sekwencji lub coś w tym stylu.. Poszukując głęboko w sieci znalazłem cos takiego: https://www.pinterest.com.mx/pin/673147475556655655/https://drive.google.com/u/0/uc?export=download&id=1CMHg6Y8zOcsT2Q9CToLkUiWHQYCsPVRT ale może macie lub polecacie jakieś bazy danych z ów podręcznikami? Mogą być po angielsku ale po rosyjsku mogę nie dać rady. @JACKO29 może masz coś podobnego dla J11 jak wstawiłaś kiedyś do Note w poście: Walczę nadal z martwym polem widzenia u siebie w J11 (po wymianie/podmianie wiązki elektrycznej tył, kamery tył, modułu kamery tył, test czujników tył = wszystko ok) i chciałbym: 1. zerknąć w schema elektryczne 2. którędy kabelki i jakie zapieprzają od kamery do kostki od radia 3. jak wygląda jeśli coś takiego jest jak SELFTEST ECU po uruchomieniu zapłonu konkretniej interere mnie: diody od martwej strefy przy lusterkach; czujniki parkowania, buzzer/brzęczyk parkowania przedni, buzzer tylny, dmuchawa na kamerę cofania; kamera cofania +coś - co jeszcze?- mam nadal problem z: Kamera cofania daje sygnał ale jest skreślona (pewnie +i - jest ale może kabelek sygnałowy się gdzieś zgubił/przetarł/ktoś go zjadł?). Pewnie przez to że jest skreślona kamera, nie działa u mnie to martwe pole widzenia. W ostatecznisci może i ECU do d*py ale zaczalbym/kontynuował wykluczanie kolejnych elementów instalacji odp. za to pole. P.S. Nie mam żadnych sond po bokach auta - ten model auta korzysta z kamery cofania+czujniki aby podać sygnał na diody przy lusterkach, że coś jest w martwej strefie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Poszukaj w Google AutoElektro.Tam możesz zakupić schematy,ja tak zrobiłem do Note swego czasu,albo poszukać egzemplarza miesięcznika ze schematami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 11 minut temu, JACKO29 napisał: Poszukaj w Google AutoElektro.Tam możesz zakupić schematy,ja tak zrobiłem do Note swego czasu,albo poszukać egzemplarza miesięcznika ze schematami dzięki, tak zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mao Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Aplikacja na androida z bazą schematów https://play.google.com/store/apps/details?id=com.min.car&hl=pl&gl=US Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.