mictom94 Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Dobry wieczór, świeży sprowadzony QQ z Niemiec, ma uszkodzone drzwi nadające się tylko do wymiany. Rocznik to 2013 czyli po liftcie. Mam kilka pytań: Czy drzwi prawe przednie będą pasować z wersji przed liftowej (same drzwi wymagające przełożenia wnętrzności bo takie głównie są dostępne na popularnych polskich serwisach aukcyjnych)? Czy kolor lakieru ma ten sam odcień co przed liftem (z11)? Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 W J10 drzwi kierowcy przed i po lifcie były inne. Mój znajomy mechanik nie wiedział i odsyłał Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WR84PL Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 może komuś to pomoże bo kolega Piter według mnie nie ma racji. Do wersji Lift pasują drzwi od początku produkcji. Ja mam lift 2012 a założyłem drzwi z 2008 i jeszcze wersja angielska. Można to sprawdzić np na tej stronie Asia LHD, QASHQAI UK MAKE (J10E), BODY(SIDE & REAR), FRONT DOOR PANEL & FITTING - Catcar.info Sama blacha ma kod H0101-Jd0md i jak widać pasuje od 2007 do końca produkcji wersja angielska ma oznaczenie H0100-JDOMO ale to nie ma znaczenia trzeba tylko przełożyć wszystko ze starych drzwi jeżeli nie jest uszkodzone. Pewnie mechanikowi który odsyłał drzwi nie pasowały pozostałe części a nie ma sama blacha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi