Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sprzęgło bardzo miekkie J10 1.6

vinamp2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wymieniłem kompletne sprzęgło,po odebraniu od mechanika pedał sprzęgła tak delikatnie chodzi że go nie czuje pod noga.Po przejachaniu ok 40 km pedał wpadł w podłoge i juz nie wróci a pod samochodem plama płychu.Nie obyło sie bez lawety :/mechanik zaczął grzebać i stwierdził że jakaś mała uszczelka puściła....teraz nie cieknie ale pedał sprzęgła jest tak miekki aż dla mnie to dziwne,czy to normalne?czy może jest coś źle poskładane?Mechanik twierdzi że sprzęgło musi się odpowietrzyć ale tak samo od siebie?samoczynnie?

Pozdrawiam

nie odpowietrzył sprzęgła, a wypadło bo pewnie po zmianie nei zapiął spinki,

samo się nei odpowietrzy

13 minut temu, DINO napisał:

nie odpowietrzył sprzęgła, a wypadło bo pewnie po zmianie nei zapiął spinki,

samo się nei odpowietrzy

jak to moge sam odpowietrzyć?może jakieś fotki co i jak zrobić krok po kroku

jak zerkniesz pod aku to ze skrzyni wychodzi czarny wężyk na którym jest odpowietrznik, potrzebne dwie osoby, rozpinasz spinkę i lekko rozłączasz przewody, na odpowietrznik zakładasz wężyk i do butelki, tak jak przy hamulcach, druga osoba pompuje sprzęgło a Ty patrzysz kiedy przestanie lecieć powietrze, musisz przy tym pilnować stanu płynu hamulcowego w zbiorniczku bo to ten sam płyn

19 godzin temu, DINO napisał:

jak zerkniesz pod aku to ze skrzyni wychodzi czarny wężyk na którym jest odpowietrznik, potrzebne dwie osoby, rozpinasz spinkę i lekko rozłączasz przewody, na odpowietrznik zakładasz wężyk i do butelki, tak jak przy hamulcach, druga osoba pompuje sprzęgło a Ty patrzysz kiedy przestanie lecieć powietrze, musisz przy tym pilnować stanu płynu hamulcowego w zbiorniczku bo to ten sam płyn

byłem u innego mechanika i prawdopodobnie to wina wysprzęglika......po wcisnieciu pedału dochodzi dziwny dzwiek

Dla mnie kompletna wymiana sprzęgla to wymiana tarczy,docisku i wysprzęglika

Godzinę temu, HOROWITZ napisał:

Dla mnie kompletna wymiana sprzęgla to wymiana tarczy,docisku i wysprzęglika

kolejny mechanik stwierdził że nowe sprzęgło sie musi ułożyć i będzie coraz twardsze

wymienia sie wszystko, bo za dużo roboty

nic się nie ułoży masz zapowietrzone sprzęgło,

zrobiłeś to co pisałem?? na próbę powciskaj trochę sprzęgło a jak zostaje to nawet ręcznie do czasu aż będzie odbijało, i jak stwardnieje to znaczy, że masz zapowietrzone sprzęgło

Witam,

21 godzin temu, vinamp2000 napisał:

kolejny mechanik stwierdził że nowe sprzęgło sie musi ułożyć i będzie coraz twardsze

Nic się nie ułoży. Jeśli byłoby dobrze zrobione to działałoby od razu po wymianie.

Ja u siebie wymieniałem sprzęgło 3 lata temu i takich przebojów nie miałem :)

Musisz chyba w końcu jechać do dobrego Mechanika.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...