Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przegroda bagażnika

MrBod

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry koleżanki i koledzy, zwracam się do Was z pytaniem czy istnieje przegroda dedykowana od producenta do modelu j10 (wersja 5 osobowa) i jak jest ona zamontowana? Ma ktoś jakieś zdjęcia i opinie o użytkowaniu tego rozwiązania? Chodzi mi o przegrodę za drugim rzędem siedzeń czy ta z załącznika będzie ok? 

https://archiwum.allegro.pl/oferta/kratka-przegroda-bagaznika-qashqai-i-j10-07-13-i8166563724.html

ef8f8deb4afebb414180112620e6.jpg

Wiesz że jest to przegroda która pozwala zarejestrować jako auto ciężarowe. Myślę, że można ją zastosować dla własnego użytku, choć policja może zapytać o wpis w dowodzie. Ta jest po prostu oryginalna, ktoś ją wymontował by auto było z powrotem rejestrowane na osobowe, po odpowiednim przeglądzie.

Też miałem taką tylko zamontowana w Qashqai +2. Znajomy kupił qq na firmę i musiał zamontować ale wyrzucił fotele z bagażnika. Ja ją zdemontowałem i leży mi w garażu. Komplet z uchwytami oddam za dobrą flaszkę jeśli by ktoś chciał. 

14 godzin temu, marteusz napisał:

Wiesz że jest to przegroda która pozwala zarejestrować jako auto ciężarowe. Myślę, że można ją zastosować dla własnego użytku, choć policja może zapytać o wpis w dowodzie. Ta jest po prostu oryginalna, ktoś ją wymontował by auto było z powrotem rejestrowane na osobowe, po odpowiednim przeglądzie.

Ok, jeżeli jest ona fabryczna i będzie zamontowana w fabryczne zaczepy to policja może wymagać wpisu, że auto jest ciężarowe? Auto mam zarejestrowane na siebie, kratka mi potrzebna ze względów bezpieczeństwa wożę czasem bagaże pod sufit, a zamienniki kratek na rynku do mnie nie przemawiają (wydaje mi się, że przy lepszym hamowaniu się wygną) z tego co kojarzę to w odwrotnej sytuacji bardziej mogą się przyczepić, gdy auto jest na firmę jako ciężarowe a przegrody brak. 

10 godzin temu, Marcinqq napisał:

Też miałem taką tylko zamontowana w Qashqai +2. Znajomy kupił qq na firmę i musiał zamontować ale wyrzucił fotele z bagażnika. Ja ją zdemontowałem i leży mi w garażu. Komplet z uchwytami oddam za dobrą flaszkę jeśli by ktoś chciał. 

Niestety przegrodę już kupiłem, a możesz podesłać jak wyglądają uchwyty? Sądziłem, że wystarczą tylko śruby. 

10 godzin temu, MrBod napisał:

marteusz :  Wiesz że jest to przegroda która pozwala zarejestrować jako auto ciężarowe. Myślę, że można ją zastosować dla własnego użytku, choć policja może zapytać o wpis w dowodzie. Ta jest po prostu oryginalna, ktoś ją wymontował by auto było z powrotem rejestrowane na osobowe, po odpowiednim przeglądzie.

Dziś już się to trochę uspokoiło, myślę, że raczej upierdliwość mogła by być uciążliwa. Dokładasz to dla siebie nie z dodatkowych obowiązków czy wymogów prawnych, raczej nie sądzę, że to jest zakazane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...