poldik Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Witam, dzisiaj podczas jazdy do pracy (ulewa) nagle zapalił mi się check i auto nie reagowało na dodawanie gazu....zgasiłem i ponownie odpaliłem to już jechał w miarę normalnie tzn. check się świecił ale jakby falowały obroty przy stałym trzymaniu pedału gazu....po powrocie podłączyłem pod kompa - błąd P2138 - czujnik pedału gazu czy coś takiego, wykasowałem ale dalej jest że jak chce utrzymać stałą prędkość to jakby raz przyśpiesza i raz zwalnia czyli minimalne falowanie obrotów.....pacjent to 1,4 88KM 2006... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Wymień czujnik nad pedałem gazu, jest to proste a czujnik niedrogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldik Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 23 godziny temu, M@reS napisał: Wymień czujnik nad pedałem gazu, jest to proste a czujnik niedrogi. zacznę od tego a jak to nie pomoże to z tego co czytałem forum to może być nawet przepustnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Też wymieniałem ten czujnik, podobne objawy (też mokro). W sumie 15 min roboty i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_wlkp Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Co potrzeba, żeby sprawdzić jaki błąd mi wyświetla? Yanosik connect może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi