Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tempomat - raz działa, raz nie

bajabango

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak jak w temacie - tempomat uaktywnia się kiedy on chce a nie kiedy ja. Nie mówię tu o sytuacji kiedy prędkość pojazdu jest poniżej 40 km/h, ale powyżej. W jeden dzień włącze go przy 70 km/h a w innym dniu przy tej samej prędkości nie włączy mi się wcale. Wczoraj w ogóle mi się nie włączył, a dzisiaj rano był aktywny. Czy to uszkodzenie taśmy sygnałowej/przycisku czy jakiś błąd w komputerze ?

A oznaczenie w zegarach jak wł tempomat masz normalne czy tylko kreski bo jak nie mozesz wl tempomatu a masz kreski to jakiś błąd silnika

16 godzin temu, mawo1973 napisał:

A oznaczenie w zegarach jak wł tempomat masz normalne czy tylko kreski bo jak nie mozesz wl tempomatu a masz kreski to jakiś błąd silnika

Jak już się auktywni to działa. Jest aktywny, ja wciskam daną prędkość i jest OK. Potem jak wcisnę sprzęgło albo cancel to się wyłącza, ale aktywny jest nadal i w każdej chwili mogę ustawić zadaną prędkość.

Problem jest tylko z uaktywnieniem.

5 godzin temu, bajabango napisał:

Jak już się auktywni to działa. Jest aktywny, ja wciskam daną prędkość i jest OK. Potem jak wcisnę sprzęgło albo cancel to się wyłącza, ale aktywny jest nadal i w każdej chwili mogę ustawić zadaną prędkość.

Problem jest tylko z uaktywnieniem.

ton jak pisałem masz błąd komputera i musisz jechać żeby podłączyć komputer

• 3 tygodnie później...
W dniu 3.09.2021 o 23:05, mawo1973 napisał:

ton jak pisałem masz błąd komputera i musisz jechać żeby podłączyć komputer

Sam nie wiem, teraz mi się wcale nie chce aktywować.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...