Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

2.0 benzyna-zasysa górny wąż od chlodnicy i dziwne dzwięki z podszybia

Grzesiek4142

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm

Ostatnio zauważyłem że na zimnym silniku mam lekko zassany górny wąż od chodnicy. Po odkręceniu korka od zbiorniczka wąż powraca do normalnego kształtu. Myślałem że to wina korka wiec kupilem nowy od Renault o tych samych parametrach barycznych ale nic to nie zmieniło. Po rozgrzaniu węże twardnieją ale da się je ścisnąć do 1/3 obwodu. 

Dodatkowo podczas dodawania gazu w przedziale 2000-3000 obr słychać na podszybiu dzwięk takich jakby "drobnych kamyczków". Wydaje mi sie ze to dzwięk z nagrzewnicy (zapowietrzenie). Ogrzewanie działa normalnie. Temperatura silnika tez jest prawidlowa. Nic sie nie dzieje. Płynu w zbiorniczku raczej nie ubywa albo bardzo znikoma ilość(100-200 ml na 5000km)

Próbowałem odpowietrzyć układ zgodnie z instrukcją w książce ale nie pomaga(3000 obr przez 10min)

Może ma ktoś pomysł co może być przyczyną takich akcji bo trochę mnie to martwi a mechanicy u których byłem bagatelizują te objawy i odsyłają mnie z kwitkiem twierdząc że jestem przewrażliwiony? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...