Aostudio Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Witam Jak prawidłowo dobrać się do świateł do jazdy dziennej w Pulsarze? Czy muszę zdemontować nadkole albo zderzak czy można jakoś mniej inwazyjnie wymienić żarówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 By wymienić żarówkę musisz zdemontować kołki i wkręty mocujące nadkole od najwyższego punktu nadkola, aż do śrub pod spodem na zderzaku. Reszta to "pikuś" - odchylasz nadkole w rejonie lampy dziennych i masz dostęp do żarówek. Dobrze to robić z kanału, lub podnieść dany bok - wystarczy lewarkiem. Dałem radę bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sibek Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Witam. Proszę o informację co może być przyczyną nie działającego światła do jazdy dziennej? Niestety wymiana żarówki nie pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert406 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Nie mam instrukcji przy sobie , podpowiecie jaka żarówka jest w standardzie do świateł do jazdy dziennej ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 18 godzin temu, hubert406 napisał: Nie mam instrukcji przy sobie , podpowiecie jaka żarówka jest w standardzie do świateł do jazdy dziennej ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Żarówka do jazdy dziennej to Ps19w. Coś takiego ostatnio się pojawiło > https://www.sklepledowy.pl/pl/p/Nissan-Pulsar-Swiatla-do-jazdy-dziennej-LED-DRL-Ps19W-Zestaw-2-zarowki/4320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert406 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Dzięki za odpowiedź , nie będą wyrzucać żadnych błędów po montażu w miejsce tych standardowych ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 (edytowane) 6 minut temu, hubert406 napisał: Dzięki za odpowiedź , nie będą wyrzucać żadnych błędów po montażu w miejsce tych standardowych ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wg opisu niby nie... Sam się zastanawiam nad zamiennikami oryginalnych. Poprzednie wersje były za długie a te powinny wchodzić bez problemu. Tylko szkoda, że świecą na zimny kolor, jakby były na ciepły, to nie byłoby zbytniej różnicy czy są oryginalne czy nie. Jakby się ktoś chciał przyczepić Edytowane 17 Sierpnia 2023 przez ExploRer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, ExploRer napisał: Tylko szkoda, że świecą na zimny kolor, jakby były na ciepły, to nie byłoby zbytniej różnicy czy są oryginalne czy nie. Jakby się ktoś chciał przyczepić Nie szukaj dziury w całym - jak przyklejają te chińskie ledowe paski do zderzaka, czy ktoś się czepia ? Ważne że są i spełniają swoją rolę, a dodatkowo "zimne białe" są na pewno lepiej widoczne niż "ciepłe białe". Ale 160 zeta za komplecik który wskazałeś wcześniej, to totalna "przeginka" cenowa. Jak przeszukasz popularny Ali... i wklepiesz w ich szukajkę PS19W, to znajdziesz masę ofert z tym czego Ci potrzeba, m.in. coś takiego Edytowane 17 Sierpnia 2023 przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 37 minut temu, Bilunia napisał: Nie szukaj dziury w całym - jak przyklejają te chińskie ledowe paski do zderzaka, czy ktoś się czepia ? Ważne że są i spełniają swoją rolę, a dodatkowo "zimne białe" są na pewno lepiej widoczne niż "ciepłe białe". Ale 160 zeta za komplecik który wskazałeś wcześniej, to totalna "przeginka" cenowa. Jak przeszukasz popularny Ali... i wklepiesz w ich szukajkę PS19W, to znajdziesz masę ofert z tym czego Ci potrzeba, m.in. coś takiego Akurat faktycznie cenowo przeginka. A Ty już zmieniałeś na zamienniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 4 godziny temu, ExploRer napisał: Akurat faktycznie cenowo przeginka. A Ty już zmieniałeś na zamienniki ? PS19W jeszcze nie ruszałem, dopóki świecą to ich nie ruszam. Natomiast do tej pory co wymieniłem na LED: - tylne pozycyjne - cofania - kabinówka sufitowa - oświetlenie bagażnika - obie lampy (całe - nie same żarówki) oświetlenie tablicy rejestracyjnej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Bilunia napisał: PS19W jeszcze nie ruszałem, dopóki świecą to ich nie ruszam. Natomiast do tej pory co wymieniłem na LED: - tylne pozycyjne - cofania - kabinówka sufitowa - oświetlenie bagażnika - obie lampy (całe - nie same żarówki) oświetlenie tablicy rejestracyjnej Masz spisane jaki led i gdzie wrzuciłeś ? Chyba czas zrobić na zamienniki led. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) 10 godzin temu, ExploRer napisał: Masz spisane jaki led i gdzie wrzuciłeś ? Chyba czas zrobić na zamienniki led. Korzystałem z doświadczeń Andrzeja G zaprezentowanych TUTAJ Zastosowałem dokładnie przedstawione tam ledy. Wcześniej na forum czytałem wiele pochlebnych opinii o ledach Einparts i się nie zawiodłem - efekt dokładnie taki jak Andrzej zaprezentował. Natomiast kompletne lampy oświetlenia tablicy rejestracyjnej kupiłem na Alli... ale nie pamiętam z jakiej oferty skorzystałem, jednak gdyby Ci bardzo zależało, to przeszukam historię zakupów Edit Już znalazłem - kupiłem dokładnie TEN ZESTAW Pasują idealnie i żadnych problemów z montażem. Silne białe zimne światło Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez Bilunia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 5 godzin temu, Bilunia napisał: Już znalazłem - kupiłem dokładnie TEN ZESTAW Pasują idealnie i żadnych problemów z montażem. Silne białe zimne światło Dzięki za info. Jeszcze obczaję od dziennych, jest kilka typów. Głównie się rozbija o długość LEDa jak widzę we wpisach przy montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 2 godziny temu, ExploRer napisał: Jeszcze obczaję od dziennych, jest kilka typów. Głównie się rozbija o długość LEDa jak widzę we wpisach przy montażu. Te które pokazałem wcześniej TUTAJ Ci się nie podobają ? Tak "na oko" wyglądają nawet na krótsze od naszych oryginałów. Masz na zamieszczonych w ofercie fotkach nawet wymiary. 14 dni dostawa i możesz brać się za robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 22 godziny temu, Bilunia napisał: Te które pokazałem wcześniej TUTAJ Ci się nie podobają ? Tak "na oko" wyglądają nawet na krótsze od naszych oryginałów. Masz na zamieszczonych w ofercie fotkach nawet wymiary. 14 dni dostawa i możesz brać się za robotę Poszło zamówienie. Okaże się jak przyjdą. Dam znać jak wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Z dziennymi miałem dać sobie "luzik" i zaczekać aż któraś z baniek wyzionie ducha, ale ten model też mi przypadł do gustu, więc jak tylko Twoja opinia będzie pozytywna, też zamówię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi