Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak wymienić żarówki

Aostudio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak prawidłowo dobrać się do świateł do jazdy dziennej w Pulsarze? Czy muszę zdemontować nadkole albo zderzak czy można jakoś mniej inwazyjnie wymienić żarówki?

By wymienić żarówkę musisz zdemontować kołki i wkręty mocujące nadkole od najwyższego punktu nadkola, aż do śrub pod spodem na zderzaku. Reszta to "pikuś" - odchylasz nadkole w rejonie lampy dziennych i masz dostęp do żarówek. Dobrze to robić z kanału, lub podnieść dany bok - wystarczy lewarkiem. Dałem radę bez problemu.

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...

Nie mam instrukcji przy sobie , podpowiecie jaka żarówka jest w standardzie do świateł do jazdy dziennej ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

18 godzin temu, hubert406 napisał:

Nie mam instrukcji przy sobie , podpowiecie jaka żarówka jest w standardzie do świateł do jazdy dziennej ?

Żarówka do jazdy dziennej to Ps19w.
Coś takiego ostatnio się pojawiło > https://www.sklepledowy.pl/pl/p/Nissan-Pulsar-Swiatla-do-jazdy-dziennej-LED-DRL-Ps19W-Zestaw-2-zarowki/4320

Dzięki za odpowiedź , nie będą wyrzucać żadnych błędów po montażu w miejsce tych standardowych ?

6 minut temu, hubert406 napisał:

Dzięki za odpowiedź , nie będą wyrzucać żadnych błędów po montażu w miejsce tych standardowych ?

Wg opisu niby nie... Sam się zastanawiam nad zamiennikami oryginalnych. Poprzednie wersje były za długie a te powinny wchodzić bez problemu. Tylko szkoda, że świecą na zimny kolor, jakby były na ciepły, to nie byłoby zbytniej różnicy czy są oryginalne czy nie. Jakby się ktoś chciał przyczepić :)

Edytowane przez ExploRer

Godzinę temu, ExploRer napisał:

Tylko szkoda, że świecą na zimny kolor, jakby były na ciepły, to nie byłoby zbytniej różnicy czy są oryginalne czy nie. Jakby się ktoś chciał przyczepić :)

Nie szukaj dziury w całym - jak przyklejają te chińskie ledowe paski do zderzaka, czy ktoś się czepia ? Ważne że są i spełniają swoją rolę, a dodatkowo "zimne białe" są na pewno lepiej widoczne niż "ciepłe białe".
Ale 160 zeta za komplecik który wskazałeś wcześniej, to totalna "przeginka" cenowa. Jak przeszukasz popularny Ali... i wklepiesz w ich szukajkę PS19W, to znajdziesz masę ofert z tym czego Ci potrzeba, m.in. coś takiego

Edytowane przez Bilunia

37 minut temu, Bilunia napisał:

Nie szukaj dziury w całym - jak przyklejają te chińskie ledowe paski do zderzaka, czy ktoś się czepia ? Ważne że są i spełniają swoją rolę, a dodatkowo "zimne białe" są na pewno lepiej widoczne niż "ciepłe białe".
Ale 160 zeta za komplecik który wskazałeś wcześniej, to totalna "przeginka" cenowa. Jak przeszukasz popularny Ali... i wklepiesz w ich szukajkę PS19W, to znajdziesz masę ofert z tym czego Ci potrzeba, m.in. coś takiego

Akurat faktycznie cenowo przeginka. A Ty już zmieniałeś na zamienniki ?

image.thumb.png.9685ad18d882e4f79b7bb7d16e60a3ce.png

4 godziny temu, ExploRer napisał:

Akurat faktycznie cenowo przeginka. A Ty już zmieniałeś na zamienniki ?

PS19W jeszcze nie ruszałem, dopóki świecą to ich nie ruszam. Natomiast do tej pory co wymieniłem na LED:

- tylne pozycyjne

- cofania

- kabinówka sufitowa

- oświetlenie bagażnika

- obie lampy (całe - nie same żarówki) oświetlenie tablicy rejestracyjnej

• Like 1

Godzinę temu, Bilunia napisał:

PS19W jeszcze nie ruszałem, dopóki świecą to ich nie ruszam. Natomiast do tej pory co wymieniłem na LED:

- tylne pozycyjne

- cofania

- kabinówka sufitowa

- oświetlenie bagażnika

- obie lampy (całe - nie same żarówki) oświetlenie tablicy rejestracyjnej

Masz spisane jaki led i gdzie wrzuciłeś ? Chyba czas zrobić na zamienniki led.

10 godzin temu, ExploRer napisał:

Masz spisane jaki led i gdzie wrzuciłeś ? Chyba czas zrobić na zamienniki led.

Korzystałem z doświadczeń Andrzeja G zaprezentowanych TUTAJ  

Zastosowałem dokładnie przedstawione tam ledy. Wcześniej na forum czytałem wiele pochlebnych opinii o ledach Einparts i się nie zawiodłem - efekt dokładnie taki jak Andrzej zaprezentował. Natomiast kompletne lampy oświetlenia tablicy rejestracyjnej kupiłem na Alli... ale nie pamiętam z jakiej oferty skorzystałem, jednak gdyby Ci bardzo zależało, to przeszukam historię zakupów

Edit
Już znalazłem - kupiłem dokładnie TEN ZESTAW Pasują idealnie i żadnych problemów z montażem. Silne białe zimne światło 

Edytowane przez Bilunia
  • Like 1

5 godzin temu, Bilunia napisał:

Już znalazłem - kupiłem dokładnie TEN ZESTAW Pasują idealnie i żadnych problemów z montażem. Silne białe zimne światło 

Dzięki za info. Jeszcze obczaję od dziennych, jest kilka typów. Głównie się rozbija o długość LEDa jak widzę we wpisach przy montażu.

2 godziny temu, ExploRer napisał:

Jeszcze obczaję od dziennych, jest kilka typów. Głównie się rozbija o długość LEDa jak widzę we wpisach przy montażu.

Te które pokazałem wcześniej TUTAJ Ci się nie podobają ? Tak "na oko" wyglądają nawet na krótsze od naszych oryginałów. Masz na zamieszczonych w ofercie fotkach nawet wymiary. 14 dni dostawa i możesz brać się za robotę:D  

• Like 1

22 godziny temu, Bilunia napisał:

Te które pokazałem wcześniej TUTAJ Ci się nie podobają ? Tak "na oko" wyglądają nawet na krótsze od naszych oryginałów. Masz na zamieszczonych w ofercie fotkach nawet wymiary. 14 dni dostawa i możesz brać się za robotę:D  

Poszło zamówienie. Okaże się jak przyjdą. Dam znać jak wyszło :)

• Thanks 1

Z dziennymi miałem dać sobie "luzik" i zaczekać aż któraś z baniek wyzionie ducha, ale ten model też mi przypadł do gustu, więc jak tylko Twoja opinia będzie pozytywna, też zamówię.:zwyciestwo2:

• Like 1