grzesiek40 Opublikowano 13 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Witam! Mam taki problem Nissan Qasqai 1.5dci z 2008r. Przy jeździe na obrotach ok. 2200-2300 zaczyna trochę szarpać i przy prędkości 120-130 km/h jak trochę go potrzymam to zapala się na czerwono check engine. Po zatrzymaniu i odczekaniu i ponownym odpaleniu gaśnie i jeździe nie przekraczającej tych wartości nic się nie dzieje, wszystko działa ok i nic nie pali się. NIe podłączałem jeszcze pod komputer tego błędu. Czy wiecie może czego mogę się spodziewać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek40 Opublikowano 14 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Komputer pokazuje błąd P2263 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 W dniu 13.09.2021 o 08:46, grzesiek40 napisał: Czy wiecie może czego mogę się spodziewać? Lawety cyt. z elektrody - "Autocom pokazał błąd P2263-dławienie układu turbo ..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Turbo do naprawy najpewniej. Od nowości twój? Jak nie to może ktoś się bawił w tuning, albo po prostu padło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Turbina zapchana sadzą i kierownice VNT się zacinają. Doprowadza to do przeładowania (zbyt wysokie ciśnienie doładowania) i wpada w tryb serwisowy. Turbo do czynienia lub regeneracji, tak sądzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek40 Opublikowano 15 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Panowie póki co dzięki ale doszły nowe fakty. Tak jak pisałem do tych 100km/h jeżdżę i nic się nie dzieje. Natomiast na postoju jak dam ok. 3,5 tyś. obrotów to widać czarny dym z okolic turbiny i układu wydechowego. Podejrzewam zapchany układ , pewnie katalizator. Na piątek jestem umówiony z mechanikiem, jeśli kogoś interesuje to mogę opisać co stwierdził. Turbinę miałem regenerowaną w maju 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.