Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Mechanik woj. Śląskie

Skreczot

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko. Potrzebuje fachowca z woj.śląskiego najlepiej ok. Żory , pacjent murano . Zna ktoś fachowca co ogarnia temat ?

Co potrzebujesz? Jeżeli remont silnika to mogę polecić mojego mechanika który zrobił remont w bliźniaczym Vq40de.

Koszta od 7, 8 tys do 15tys. 

Trzeba wyjac,  rozebrac  silnik i przy takiej robocie juz wszystko sprawdzac glowice , pierscienie , tloki , cylindry, rozrzad , pompa wody, oleju, a nawet panewki .  A to juz duza kasa leci .

Poogladaj sobie na YT filmiki coobcia lub jagodowy tv bedziesz wiedzial jak to wyglada i ze na skroty ciezko isc ...

Wszystko uzależnione jest od zużycia silnika ale myślę że 10tys min trzeba szykować. Tak średnio wychodzi naprawa silników

Ja za bliźniaczy Vq40de dałem prawie 15k i tutaj sam ogarniałem częśći bo połowy to nie było w Europie...Silnik generalny remont, pierscienie, tłoki, zawory, rozrząd, generalnie w silniku wszystko nowe prócz wału korbowego i korbowodów.
 Na priv podeślę kontakt.

Gdybym ja mial robic vq35 zaprowadzilbym do coobcia , nawet gdybym mial jechac pol Polski , wydaje mi sie ze jest najlepszy w silnikach serii VQ, zwlaszcza ze przy okazji remontu mozna usunac pewne bolaczki tego silnika oraz wprowadzic usprawnienia. Do tego ma interfejs i oprogramowanie do zmiany, modyfikacji  map. Te silniki ladnie reaguja na samo  zdiecie paliwa , wskakuje ekstra  pare koni i mniej pali ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...