kamil376 Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Witam serdecznie niestety ale w moim qq+2 występuje problem, gdy zostawię go w garażu na kilka dni to ciężko mi go odpalić. Nie wywala błędów, ma odpowiednią moc. Silnik 1,6 DCi 130 , przebieg około 170K, rocznik 2012. Proszę o pomoc bo mechanik nie wie co się dzieje :( Film przedstawia odpalanie po 2 dniach postoju. Po odpaleniu pali na tyk. https://youtu.be/G8g56EFLgEM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucam99 Opublikowano 2 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 W tym silniku często padały świece żarowe. Sprawdź czy grzeją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 6 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 To nie jest złe odpalanie jak na diesla . Uszkodzenie świecy powinno wywalić check engine, ale sprawdzic można. Trzeba sprawdzić jakie jest ciśnienie na CR w momencie odpalania. Kiedy był wymieniony filtr paliwa? Poza tym, zawsze tak odpalasz na 2 razy? Spróbuj tylko raz przekręcić stacyjkę i poczekać z rozruchem kilka sekund dłużej po zgaśnięciu kontrolki świec żarowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek1337 Opublikowano 6 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Siemandero. Mam taki sam silnik, z 2013, takie same objawy, plus pokazuje Start/Stop error przez 5-10 sekund po odpaleniu. Mam wymieniony filtr paliwa. Świec nie wymieniałem i pewnie nikt nigdy nie wymieniał. Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil376 Opublikowano 10 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 W dniu 6.10.2021 o 09:04, cezzar1 napisał: To nie jest złe odpalanie jak na diesla . Uszkodzenie świecy powinno wywalić check engine, ale sprawdzic można. Trzeba sprawdzić jakie jest ciśnienie na CR w momencie odpalania. Kiedy był wymieniony filtr paliwa? Poza tym, zawsze tak odpalasz na 2 razy? Spróbuj tylko raz przekręcić stacyjkę i poczekać z rozruchem kilka sekund dłużej po zgaśnięciu kontrolki świec żarowych. W książce serwisowej ostatni pełny serwis grudzień 2020 potem auto zostało uderzone w tył a ja je ściągnąłem i naprawiłem. Tez myślałem o świecach ale gdy samochód używam każdego dnia problem Znika. Mam podejrzenie o cofającym się paliwie ale nie wiem jak mam to zweryfikować. Bardzo dziękuje za wszelkie odpowiedzi Jak przekręcał ja raz dzieje się tak samo oczywiście po dłuższym postoju. W dniu 6.10.2021 o 21:42, lutek1337 napisał: Siemandero. Mam taki sam silnik, z 2013, takie same objawy, plus pokazuje Start/Stop error przez 5-10 sekund po odpaleniu. Mam wymieniony filtr paliwa. Świec nie wymieniałem i pewnie nikt nigdy nie wymieniał. Sent from my iPhone using Tapatalk Siema a szukałeś rozwiązania problemu , masz zamiar wymienić świece ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.