blecharz Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Witam w moim qashqai kierwonica chodzić troszkę ciężko na pewno nie mogę kręcić jednym palecem (tak jak to opisują tutaj inni). Wiekszy problem mam podczas jazdy cały czas muszę "kontrować" podczas skrętu w lewo wydaje mi się to bardziej odczuwalne.wydaje mi się że zawieszenie jest ok przy hamowaniu auto utrzymuje tor jazdy nigdzie nie znosi. Teraz pytanie czy da się zniwelować luz na maglownicy jeżeli to to byłby problem, czy jednak szukać w silniku elektryczny w wspomaganiu. Dodam że mieszkam w Norwegi każda wizyta u mechanika generuje koszty i tak na prawdę nie mu to dobrych fachowców i nie chce się naciąć na koszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 5 godzin temu, blecharz napisał: Witam w moim qashqai kierwonica chodzić troszkę ciężko na pewno nie mogę kręcić jednym palecem (tak jak to opisują tutaj inni). Wiekszy problem mam podczas jazdy cały czas muszę "kontrować" podczas skrętu w lewo wydaje mi się to bardziej odczuwalne.wydaje mi się że zawieszenie jest ok przy hamowaniu auto utrzymuje tor jazdy nigdzie nie znosi. Teraz pytanie czy da się zniwelować luz na maglownicy jeżeli to to byłby problem, czy jednak szukać w silniku elektryczny w wspomaganiu. Dodam że mieszkam w Norwegi każda wizyta u mechanika generuje koszty i tak na prawdę nie mu to dobrych fachowców i nie chce się naciąć na koszta. Qashqai ma takie gumowate sterownie. Tez miałem podobnie, nawet po wymianie końcówek drążków. Opon nie ścinało, auto szlo prosto. Potem byla kolejna wymiana, kolejne ustawienie zbieżności i problem zniknął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blecharz Opublikowano 8 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Czyli zacząć od zbieżność dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 4 godziny temu, blecharz napisał: Czyli zacząć od zbieżność dzięki Tak ale w jakimś porządnym warsztacie gdzie komputerowo ustawiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.