pumb0 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Witam, mam problem z moja Almera. N16 2002 1.5benzyna cos kolo 190k przejchane. Przy odpaleniu rano, po wyjsciu za 2000 obrotow szarpie niemilosiernie, jednak po zrobieniu 5-6 km poniżej tych 2k wszystko smiga normalnie. Pozniej jak postoi np. 3-4h to już loteria - czasem smiga od razu czasem jazda ponizej 2 tysiecy az sie nie uspokoi. Komputer pokazuje na blad czujnik polozenia walka rozrzadu. Przepustnica byla wymieniona na w 100% sprawna, czujka walka i walu (camshaft & crankshaft) wymienione na nowki oryginalne, po wymianie blad po paru dniach bezproblemowej jazdy wrocil i dzieje sie to samo. Ma ktos jakies pomysly, Jesli to pomoze moge zrobic filmik jak to wyglada i podac dokladne kody z kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devil1986 Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 sprawdź łańcuch czy nie jest już za bardzo rozciągnięty, miałem podobnie jak ty tylko później po wyżej 2tys obr zaczął gasnąć i winny był rozciągnięty łańcuch i też wywalało co chwile błąd wałka rozrządu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.