SPAWACZ Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Witam wszystkich posiadaczy QQ Przeszukałem forum ale , jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem , może ktoś z większym doświadczeniem i wiedzą będzie chętny mi pomóc i odpowiedzieć czy mam się już bać ? Mianowicie po dość długim postoju ok 3 miesięcy , QQ wrócił do służby i zauważyłem dziwny wyciek pod silnikiem . Obawiam się że jest to uszczelka pod głowicą ch9oć bym nie chciał . Ale mogę się mylić . Gęsty glut o kolorze zielonkawym. Płyn chłodniczy ( zielony) Może ktoś miał taki przypadek albo wie co mogło się tu zadziać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Skosztuj czy jest lekko słodki i czy ubyło go w zbiorniczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPAWACZ Opublikowano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Bez smaku , konsystencja puddingu ( był paskudny ) xd A kolor oleju na bagnecie poprawny . Płynu chłodniczego raczej nie ubyło. Dolałem różowego , zobaczymy jutro czy się kolor wycieku zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPAWACZ Opublikowano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 A tu fota z perspektywy otworzonej maski. W niektórych miejscach wygląda jak by ten smar był rozpryskiwany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 A to przypadkiem nie guma na przegubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPAWACZ Opublikowano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 A to możliwe żeby z niej tyle tryskało glutów ? Bo faktycznie wygląda to jak jakiś smar czy cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 (edytowane) Kup zmywacz do hamulców, wymyj wszystko woda z jakimś płynem do mycia silnikow, potem płynem do hamulcow i wtedy zobacz skad leje. Edytowane 16 Października 2021 przez scanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPAWACZ Opublikowano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Druga osoba potwierdza mi już ze to uszkodzony przegub . stąd takie rozpryski ( jak jade po nierównościach). Myślę że czeka mnie wymiana , łącze kropki i ostatnio wjechałem w dość sporą jope na drodze tym kołem , może to był sprawca tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 To co za problem wyczyścić osłonę i sprawdzić czy dziurawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPAWACZ Opublikowano 16 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Tak właśnie zrobie Może to tylko guma i obejdzie sie bez całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Też obstawiam przegub ,wyczyścić i sprawdzić bo może opaska puściła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba37 Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 uszkodzona guma półosi lub opaska daje taki efekt , siła odśrodkowa wyrzuca cały smar jaki tam jest . od strony silnika masz krzyżak , gdyby był uszkodzony to tłukł by się podczas ruszania przyspieszani itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPAWACZ Opublikowano 18 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Jest JOPA w gumie , jade do speca ? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziadekJanek Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Napisz kolego ile taka kosztuje u ciebie. Ja zapłaciłem dwie stówki za wymianę+ koszt osłony. To było przed inflacja!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPAWACZ Opublikowano 20 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Wymiana gumy z częściami 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziadekJanek Opublikowano 20 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 A toś mnie pocieszył! Ten spec to chyba działa charytatywnie albo jakiś znajomek! Ale ważne ,że u mnie i u ciebie nie ma wycieku!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 20 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 To też zależy od gumy przy której nie ma co oszczędzać ,te tanie są jakby plastikowe a roboty to za wiele nie ma przy tym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 21 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Witam, Przy takiej robocie warto chyba wymienić obydwie gumy na danej półosi (na zewnętrznym i wewnętrznym przegubie). Półoś i tak trzeba wyjąć, tak więc robota podobna. Ja u siebie płaciłem chyba 80 pln za robotę + 2 gumy (coś koło 60 pln). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) Tylko że ta wewnętrzna rzadko kiedy się zużywa. Jest ważniejsza rzecz. Jeśli pękła osłona, to do przegubu dostała się woda i piasek. Trzeba go dokładnie umyć i jeśli nie ma śladów zużycia można założyć z powrotem z nowym smarem. Edytowane 22 Października 2021 przez cezzar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi