Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Duże spalanie J10 2.0 benzyna automat.

Kuba111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie. Czy normalnym jest spalanie min. 15l LPG przy względnie ekonomicznej jeździe w tym aucie? Na desce pokazuje mi spalanie PB w granicach 8l wiec nie wiem skąd taka różnica? Auto z 2010r przebieg 180tys. skrzynia automat.

aż taka różnica to trochę nei za bardzo, może trzeba wyregulować gaz, choć 15L w mieście to tylko lekko za dużo, no i ważne, jaka temp przełączanie, czy dużo PB pali przy tym spalaniu LPG

Gaz wyregulowany i nowy bo przejechane jest na nim 6tys. Gaz przełącza się bardzo szybko Mac po 1km. wiec spalanie PB jest wręcz zniżkowe. Jak na powiedzmy dziadkowi jazdę moim zdaniem to dużo. A ile według Ciebie powinien palić bo jeśli tylko minimalnie mniej to jazda na lpg porównując do ON w przypadku tego auta jest nieopłacalna.

cały urok takiego auta, palenie w w mieście w okolicach 13-14L to normalne, tak samo w trasie 9L to chyba jak się jeździ 90km/h :D no ale niektórzy twierdzą, że się da może ja nie potrafię jeździć ani wyregulować gazu, choć klienci są zadowoleni :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...