Kuba111 Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Witam. Mam pytanie. Czy normalnym jest spalanie min. 15l LPG przy względnie ekonomicznej jeździe w tym aucie? Na desce pokazuje mi spalanie PB w granicach 8l wiec nie wiem skąd taka różnica? Auto z 2010r przebieg 180tys. skrzynia automat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 aż taka różnica to trochę nei za bardzo, może trzeba wyregulować gaz, choć 15L w mieście to tylko lekko za dużo, no i ważne, jaka temp przełączanie, czy dużo PB pali przy tym spalaniu LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba111 Opublikowano 12 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Gaz wyregulowany i nowy bo przejechane jest na nim 6tys. Gaz przełącza się bardzo szybko Mac po 1km. wiec spalanie PB jest wręcz zniżkowe. Jak na powiedzmy dziadkowi jazdę moim zdaniem to dużo. A ile według Ciebie powinien palić bo jeśli tylko minimalnie mniej to jazda na lpg porównując do ON w przypadku tego auta jest nieopłacalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 cały urok takiego auta, palenie w w mieście w okolicach 13-14L to normalne, tak samo w trasie 9L to chyba jak się jeździ 90km/h no ale niektórzy twierdzą, że się da może ja nie potrafię jeździć ani wyregulować gazu, choć klienci są zadowoleni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.