DINO Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Przytrafiła się TIDA z przypadłością pracy wentylatora tylko na najwyższych obrotach, no to cyk mały obrazkowy manual. Potrzebujemy klucz 12 z przedłużką dość długą, wkrętak krzyżak, wkrętak mały płaski do rozpięcia kostek i wyjęcia zabezpieczenia z hamulca. Jak wiadomo twórca tego auta miał szatański pomysł i rezystor dmuchawy umieścił obok pedału przyspieszenia, to to w kółku czyli potrzebujemy zdemontować hamulec i gaz aby dostać się do tej pierdoły, kiedyś było koło wentylatora zaraz za schowkiem i komu to przeszkadzało Pierwsze rozpinamy AKU aby auto nie złapało błędów bo będziemy wypinać pedał gazu. następnie demontujemy plastiki pod kierownicą, są dwa wkręty i reszta na zatrzaskach (ja odkręciłem jeszcze mocowanie OBDII aby całkowicie wywalić to na bok) teraz demontujemy włączniki z mocowania, trzeba lekko przekręcić przeciwnie do wskazówek zegara aż pyknie i wyciągnąć do góry. następnie wypinamy zabezpieczenie z bolca przy hamulcu i odczepiamy popychadło do pompy teraz czas na to co najgorsze, czyli odkręcenie całego mocowania, (są 4 nakrętki) o ile 3 nakrętki idą w miarę bo dostęp jest OK o tyle ostatnia po prawej na górze jest najbardziej upierdliwa, trzeba do tego wypiąć wiązkę z mocowania (klips z blachy trzeba wypiąć) po tym wszystkim ukazuje nam się winowajca całej tej naszej zabawy jest mocowany na dwa wkręty krzyżakowe, potrzebny krótki wkrętak składamy wszystko w odwrotnej kolejności i cieszymy się ponownie całym zakresem pracy dmuchawy PS. podczas składania uważajcie na ten dynks zaznaczony na czerwono, mi się złamał i właśnie kombinuje jak to usprawnić, auto pojechało nei ma problemu ale coś musze wymyślić (może ktoś ma jakiś pomysł ) Dziękuję za uwagę i powodzenia, czas pracy jakieś 45min do 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Bardzo dobra Robota ,dla człowieka gumy ? Teraz to do mnie dotarło Tiide projektował niepełnosprawny umysłowo dla niepełnosprawnych fizycznie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 7 minut temu, Edek01 napisał: Teraz to do mnie dotarło Tiide projektował niepełnosprawny umysłowo dla niepełnosprawnych fizycznie !!! Chyba dla super sprawnych fizycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.