tomaszkoza Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Wczoraj pojawiła się kontrolka check engine na desce więc sprawdziłem zwykłym OBD II i pokazało kod błędu -OP171- PROSZĘ o pomoc co może być przyczyną błędu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 ile ma przebiegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 6 godzin temu, tomaszkoza napisał: Wczoraj pojawiła się kontrolka check engine na desce więc sprawdziłem zwykłym OBD II i pokazało kod błędu -OP171- PROSZĘ o pomoc co może być przyczyną błędu . Wpisz w wyszukiwarce Google "Nissan kod błędu OP171" , a zobaczysz TO ... i wszystko stanie się jasne - uboga mieszanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszkoza Opublikowano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 No tak uboga mieszanka ale co może ją powodować? sonda przed katalizatorem , nieszczelność układu dolotowego czy przepływomierz bo o tym wyczytałem w necie. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 CO TO JEST...to jest jak wróżenie z kart.Niestety,nie ominiesz kosztów,a dokładniejszą diagnozę dostaniesz,przypuszczam od kogoś kto ma kompatybilny do nissanów sprzęt i potrafi sprawdzić wykres sondy,czy napięcia przepływki.Przy moim zacięciu,mając K!! zainwestowałbym w nową sondę i przepływkę,a ewentualne sprawdzenie dolotu to już bym miał zrobione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi