Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z wycieraczkami

Alert_Devil
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z przednimi wycieraczkami.

Dokładnie chodzi o to, że się zawieszają.

Jeżeli włączę spryskiwacz to uruchamiają się wycieraczki ale nie chcą się wyłączyć obojętnie na jakiej pozycji są. Muszę wyłączyć zapłon aby się zresetowały. Jeżeli walczę na pozycję pierwsza czyli automat to wycierają dopuki ich nie wyłączę.

Może ktoś się spotkał z takim problemem

Auto to Nissan qashqai 2.0 dci z 2010 roku

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Nie wiem jak wygląda dokładnie układ zasilania/ sterowania wycieraczek w j10. Coś przy impulsie odpalającym (spryskiwacz, tryb auto) wycieraczki nie rozłącza obwodu po zadanym czasie lub w położeniu dolnym wycieraczek. Ale ja w tym tak za bardzo nie siedzę. Nie wydaje mi się żeby to był problem z silniczkami. Elektryka do sprawdzenia.

Prawdopodobną przyczyną Twojego problemu jest zawilgoceniem silniczka wycieraczek.

Silniczek znajduje się na podszybiu,pod nim zbiera się dużo syfu (igły liście) tak że  znajduje się on - silniczek w tym syfie. Z czasem traci szczelność i robi się zwarcie na ścieżkach co skutkuje warjacjami wycieraczek

• 2 miesiące temu...
W dniu 1.12.2021 o 17:16, Alert_Devil napisał:

Witam

Mam problem z przednimi wycieraczkami.

Dokładnie chodzi o to, że się zawieszają.

Jeżeli włączę spryskiwacz to uruchamiają się wycieraczki ale nie chcą się wyłączyć obojętnie na jakiej pozycji są. Muszę wyłączyć zapłon aby się zresetowały. Jeżeli walczę na pozycję pierwsza czyli automat to wycierają dopuki ich nie wyłączę.

Mam to samo.

Napisz co się zepsuło.