bubuss Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 witam panowie pytanko mam nissana i z przodu wariują mi czujniki parkowania włączają się bez powodu. Stało się to po jeździe w czasie opadów deszczu i oblodzenia. Pomyślałem że lud się zebrał i wariują więc przetarłem je szmatka i sie uspokoiło ale od tamtego czasu włączają się jak im się podoba nawet na autostradzie. Mam pytanie czy murano z51 miał seryjnie montowane czujniki z przodu?? i czy wiecie jak się połączyć z nimi przez komp żeby namierzyć uszkodzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finchy Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Seryjnie nie. To zawsze była opcja (przynajmniej w wersji EU), co sprowadzało się do tego, że dealer wiercił w zderzakach i sam podpinał cały układ. Znajdź manual serwisowy i prześledź wszystkie połączenia - ale jak dla mnie masz gdzieś zwarcie przy samym czujniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 13 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 teraz się uspokoiło nie wiem czy woda przy czujniku i mróz co był to tego nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi