Benak8000 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) Witam serdecznie nie wie bokładnie co to może być ,mianowicie po załączeniu napędu na tryb auto i wbiciu wstecznego gwałtowne zerwanie na sniegu to stuknie w okolicach środka auta, to samo jest jak wbije 1 i tez gwałtownie zerwe .Podczas jazdy nic nie stuka nic nie drży itp wszystko jest ok .Czy to może byc problem z krzyżakiem albo podporą ? Samochód ma przejechane 110tyś jest to 2.0 benzyna Edytowane 11 Grudnia 2021 przez Benak8000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benak8000 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) wydaje mi sie jednak ,że to coś z mocowaniem mostu ,czy te gumy na łapie od mocowania mostu mogły się porozrywać . Edytowane 11 Grudnia 2021 przez Benak8000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benak8000 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Nikt nie miał czegoś podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaromir32 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Ja mam takie stuknięcie jak rano wyjeżdżam z garażu. Napęd załączony w tryb AUTO. Sprawdzałem wał napędowy - wszystko w normie. Gdy ruszałem prawą przednią półosią zauważyłem stuknięcia, to prawdopodobnie przegub wewnętrzny lub podpora półosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benak8000 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) Witam wchodziłem pod auto i sprawdzałem wszystko na wale napędowym i tylnym moście i wydaje sie wszystko ok .Te stukniecie słychać jak rusze delikatnie do przodu i wbije wsteczny i gwałtownie ruszę wtedy to słychać i tak samo jest jak ze wstecznego na 1 .tak jak by luz moze to przeguby z tyłu ? Edytowane 10 Stycznia 2022 przez Benak8000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benak8000 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Wyczytałem na forach że trzeba dociągnąć 4 śruby mocujące sprzęgło wiskotyczne .Prosił bym o pomoc w tej sprawie może jakieś foto co tam dokładnie muszę dokręcić i gdzie to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi