Piter Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 pytania do Was: 1. jakiego producenta świeczki żarowe polecacie? (Bosch, NGK) 2. Jakie są seryjnie zamontowane w R9M (1.6DCI)? 2.1 może ktoś producentem i modelem zarzucić? 3. Jak wymieniać to pewnie najlepiej 4 od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMM Opublikowano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2021 X trail 2016 świeca żarowa oryginał NGK zmieniałem dwa tygodnie temu jedna była spalona przebieg 162tys wymieniłem wszystkie,wymiana bardzo prosta.Dziwnie palił tak jakby "pyrknął" na sekundę i potem palił tylko rano później już było ok,ale po wymianie nic się nie zmieniło pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slr Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Jestem świeżo po wymianie świec... miałem NGK (2 spalone) i nowe też NGK. Koszt z robocizną wymiany 470 zł (4 szt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Specjalnie się odezwałem na forum X-trail w nadziei, że może ktoś mi coś podpowie. Dzięki za odzew. Ostatecznie też wymieniłem. Za świece NGK zapłaciłem 137,48zł (~34,37/sztuka, chyba się ceny sprzedawcy pomerdały, normalnie kosztuje około 50zł). Dokupiłem do własnych narzędzi jeszcze za 60 zł zestaw kluczy do świec (załączniki). Smar do bardzo wysokich temperatur i klucz dynamometryczny na szczęście miałem. Wymiana zajęła mi 30 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.