jordana Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Dzień dobry. Mam taki problem. Po przejechaniu kilkuset km moim nissan qashqai 2.0dci automat 2011 r zaparkowałem auto przed domem. Rano chciałem odpalić ale okazało się że nie mogę wcisnąc pedału hamulca a w związku z tym przekręcić stacyjki. Pojawia się komunikat <wciśnij pedał hamulca> Dodam jeszcze że wcześniej nie miałem żadnych problemów z autem. Może ktoś miał podobny problem .Mam nadzieję że nie jest to nic poważnego, a nie chciałbym zbyt pochopnie ściągać lawety. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 W dniu 3.01.2022 o 07:44, jordana napisał: nie mogę wcisnąc pedału hamulca Co to znaczy? Pedał zablokowany czy co? W dniu 3.01.2022 o 07:44, jordana napisał: Pojawia się komunikat <wciśnij pedał hamulca> Sprawdź włącznik przy pedale hamulca. Mogą być nawet 2. Pewnie któryś nie działa i stąd komunikat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordana Opublikowano 4 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Okazało się że zepsuła się stacyjka. Inteligentny kluczyk nie mógł się skomunikować ze stacyjką i stąd twardy hamulec i niemożność odpalenia. Udało się odpalić fizycznym kluczykiem .Dziękuję za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.