Ryszard52 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Witam Koledzy mam pytanie czy napięcie ładowania akumulatora 14,8 podczas pierwszego uruchomienia po nocy jest dobre? dodam,że po kilku minutach to napięcie spada panuje przekonanie,że napięcie ładowania nie powinno być wyższe niż 14,4V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 3 godziny temu, Ryszard52 napisał: Witam Koledzy mam pytanie czy napięcie ładowania akumulatora 14,8 podczas pierwszego uruchomienia po nocy jest dobre? dodam,że po kilku minutach to napięcie spada panuje przekonanie,że napięcie ładowania nie powinno być wyższe niż 14,4V Napięcie ładowania akumulatora 12 V powinno wynosić od 13,2 V do 16,2 V, akumulator ładowany w trybie ciągłym powinien ładować napięciem 13,5 V do 13,8 V, gdy pracuje cyklicznie musi naładować się szybko napięciem 14,4 V do 15 V. Tak mniej więcej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 dziękuję Kolego i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Nissany mają układ zmiennego napięcia ładowania. Dzięki temu rozładowany aku jest ładowany większym prądem a w pełni naładowany mniejszym. Docelowo zwiększa to żywotność baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 11 godzin temu, ranger napisał: Nissany mają układ zmiennego napięcia ładowania. Dzięki temu rozładowany aku jest ładowany większym prądem a w pełni naładowany mniejszym. Docelowo zwiększa to żywotność baterii. Też o tym słyszałem i potwierdzałyby to fakty z pomiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi