Lukasz19810601 Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Witam mam taki problem wymieniłem taśmę zwijaka w kierownicy ponieważ nie działało mi sterowanie z kierownicy. Po wymianie zwijaka sterowanie działa ale przestała mi działać kontrola trakcji. Jak odpaliłem auto żadnego błędu nie było po przejechaniu kilkuset metrów i skręcaniu zaczęła działać kontrola trakcji blokowała koła. Wyłączyłem kontrole trakcji aby wrócić do domu bo tak się koła blokowały , od tamtej pory nie mogę włączyć kontroli trakcji ( ESP OFF) tempomat działa , ABS działa . Czy jest możliwe abym sam wykonał kalibracje czujnika skrętu czy tu zostaje już serwis. Zwijak zamontowałem poprawnie według instrukcji która była. Może ktoś miał taki problem prosiłbym o podpowiedz rozwiązanie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Sam nic nie ogarniesz, jedz do jakiegos mechanika, podepnie Ci kompa, zrobi kalibracje i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Nie spotkałem się z czymś taki a nie jedną wiązkę w autach wymieniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi