Gość Chińczyk Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 witam wszytskich. Denerwuje mnie to ze swiatla zbyt nisko swieca i przez to widocznosc jest ograniczona. Oczywiscie mam w aucie elektryczne ustawianie wyskosci swiatel, ale mi to nie wystarcza. Czy da sie jakos recznie jeszcze podniesc???? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Bylo juz na tym forum nie raz. tez o tym pisalem. Jedz do serwisu i niech na ustawieniu 1 - zrobia Ci tak jak teraz, a na 'zero' bedziesz mial nieco wyzej. Ja tego ustawienia uzywam na nocnych dalekich jazdach. Po miescie jezdze na 1-ce. Za regulacje zaplacilem 10zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 jezeli to N16 to pod maska na tylnej sciance obudowy reflektora jest male biale pokretlo ktorym mozna wyregulowac polozenie swiatla; radze zrobic to gdzies przy scianie uprzednio zaznaczajac granicee swiatla tak aby miec porownanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thomson30 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Robiłem właśnie tak jak napisał Jacek. Cały czas jeździłem na "0" i uważałem że jest za nisko. Najgorsze jest to że "skok" pomiędzy np. 1 a 0 jezt zbyt duży. Wkręciłem 2 obroty i powinno być oki narazie nikt mi nie mrugał a widoczność znacznie się polepszyła. Operacja zajmuje minutę. Wystarczy śrubokręt płaski (krzyżak) bądż imbus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chińczyk Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 super, dzieki chlopaki, ide to zrobic, w koncu bede wiecej widzial.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manekin Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 ustaw ciut wyżej niż przewiduje instrukcja, a dodatkowo proponuję wymień świeczki o 30 lub 50 % więcej światła. Są krótszej żywotności ale świecą zdecydowanie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Do Almery N15 po lifcie polecam żarówki Tungsram Megalight + 60% naprawdę są dobre za śmieszne pieniądze ok 22zł za komplet. Wg mnie i nie tylko są naprawdę SUPER kupiłem takie same żaróweczki do Corsy B i tam już d*pa reflektory i same odblaski są poprostu kiepskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.