DOMAN-CT Opublikowano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Mam problem ze zmieniarką, w trakcie mrozów chciałem wrzucić płytę na slot 4, bo już 3 miałem zajęte. Płyta została przyjęta, ale nie widnieje do wyboru, ponadto zaczęły się jakieś dziwne dźwięki mechaniczne z radia. Teraz żadna płyta nie działa, po próbie uruchomienia coś tam mieli, ale bez efektu. Cały czas się wyświetla komunikat "ejecting". Jeśli ktoś miał podobny problem, to proszę o poradę jak temu zaradzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOMAN-CT Opublikowano 19 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Witam ponownie, problem rozwiązałem następująco: - wyjąłem radio - rozebrałem prawie kompletnie - ręcznie usunąłem wszystkie płyty z napędu radio w tym momencie działa tylko w opcji stacji radiowych, płyt już nie przyjmuje, cieszę się że odzyskałem przynajmniej swoje płyty. pytanie następne: czy jak kupię z allegro takie same radio za 50 zł to nie będę miał kłopotów z zakodowaniem go? jak sobie z tym poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 W dniu 19.07.2022 o 14:11, DOMAN-CT napisał: czy jak kupię z allegro takie same radio za 50 zł to nie będę miał kłopotów z zakodowaniem go? Zawsze możesz przerzucić sam napęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOMAN-CT Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 problem rozwiązałem przekładając samą część ze zmieniarką. radio po rozebraniu dało się podzielić na moduł sterujący (niżej) i zmieniarkę (wyżej) z kupionego innego radia używanego wykręciłem też moduł zmieniarki płyt. po złożeniu wszystko działa. W międzyczasie próbowałem jeszcze innego radia, ale bez zmieniarki, to wyświetlało się "secure" a nie chciało mi się iść z tym problemem do elektronika żeby mi spiął numer radia do numeru vin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi