ociep14 Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Witajcie, z dnia na dzień przestało mi działać sterowanie radiem w Qashqai j10 2013. Radio wyświetla obraz, nawet gra radio daje dźwięk, ale bez możliwości sterowania nim. Nie działają przyciski z kierownicy, ani te na radio. Reaguje jedynie na przycisk wysunięcia płyty. Bezpieczniki są ok, radio rozebrałem w środku na pierwszy rzut oka też jest dobrze. Po odłączeniu akumulatora pojawia się okno do wpisania kodu. Jak kliknę ekran zareaguje za kilkanaście minut. Próba wpisaniu kodu też nie dojdzie do skutku, bo jak wciskam wskakuje inna cyfra. Macie pomysł jak się za to zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 2 godziny temu, ociep14 napisał: Witajcie, z dnia na dzień przestało mi działać sterowanie radiem w Qashqai j10 2013. Radio wyświetla obraz, nawet gra radio daje dźwięk, ale bez możliwości sterowania nim. Nie działają przyciski z kierownicy, ani te na radio. Reaguje jedynie na przycisk wysunięcia płyty. Bezpieczniki są ok, radio rozebrałem w środku na pierwszy rzut oka też jest dobrze. Po odłączeniu akumulatora pojawia się okno do wpisania kodu. Jak kliknę ekran zareaguje za kilkanaście minut. Próba wpisaniu kodu też nie dojdzie do skutku, bo jak wciskam wskakuje inna cyfra. Macie pomysł jak się za to zabrać? Cześć, cyfry podczas wpisywania kodu to normalne, że być może pokazują się inne - zerknij w instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ociep14 Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) Bardziej to wygląda jak przesunięcie dotyku. Radio tak jakby się zawiesiło, nie reaguje wcale albo z bardzo dużym opóźnieniem na to co się klika. (obecnie mam tylko dostęp do okna w celu wpisania kodu, ale i to jest niemożliwe bo radio się zacina). Na zagranicznych forach wyczytałem, że jak się zrobi cieplej to mu przejdzie? Edytowane 13 Lutego 2022 przez ociep14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi