Przemek74 Opublikowano 15 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Witam, 2 dni temu zablokowała mi się skrzynia w pozycji P (skrzynia 6 biegowa, hydrauliczna). Dzień wcześniej przyjechałem i było ok. Patrzyłem na światła stop i działają więc chyba czujnik przy pedale jest OK. Jak próbuje wciskać przycisk na drążku to cos pstryka pod kierownicą (nie przy pedale), czy orientuje się ktoś czy jest tam jakiś przekaźnik. Doczytałem jeszcze, że przyczyną może być niski poziom oleju w skrzyni ale to już chyba musi sprawdzić mechanik. Czy są inne powody takiego zblokowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 16 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Może stoisz na górce i trzyma mechaniczna blokada w skrzyni? Próbowałeś mocno przesunąć dźwignię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek74 Opublikowano 16 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Raczej nie, jak wcisnę ten przycisk odblokowania to można przełączyć bez użycia większej siły. Już w tygodniu zauważyłem, że trzeba mocniej hamulec wciskać albo miałem szczęście i już coś się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek74 Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 (edytowane) Temat rozwiązany. Mimo tego, że światła stop działały okazało się, że powodem był włącznik przy pedale. Po wymianie wszystko OK. Dziękuje za pomoc. Edytowane 17 Lutego 2022 przez Przemek74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi