Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Klucz do świec

Gość manual
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.02.2022 o 18:17, manual napisał:

Pewnie już 10x kupiony, ale ja wziąłem taki, świetny, bo wstaje z gniazda świec :)

https://allegro.pl/oferta/klucz-do-swiec-nasadowy-3-8-14mm-nasadka-6883544668

A no widzisz , gdybyś wcześniej napisał to bym się może skusił na taki co kupiłeś ale kupiłem tą małą i też pasi!

Edytowane przez manual

3 godziny temu, manual napisał:

A no widzisz , gdybyś wcześniej napisał to bym się może skusił na taki co kupiłeś ale kupiłem tą małą i też pasi!

I git, ja kiedyś miałem taki co się łączył w kanale świecy i ciągle się rozłączał stwarzając problemy z wyciągnięciem ?

Gość Andrzej G

@ manual + @ polonus

Skoro już przećwiczyliście zagadnienie, to może skusicie się na krótką instrukcję, co kolejno wykonać, by się dorwać do świec.
Jaka min długość nasadki, by wystawała ?

2 godziny temu, Andrzej G napisał:

co kolejno wykonać

Napewno w pierwszej kolejności trzeba podnieść maskę???.Następnie kluczem 8-ką odkręcić i wyjąć cewkę

IMG_20220303_140422.thumb.jpg.746ef0d5611532abfc5c7aae0163dabd.jpgIMG_20220303_140635.thumb.jpg.67fc105e46bd023d26820e704dfbcecf.jpg

W moim przypadku nasadka i przedłużka około 15 cm wystarczy(można użyć dłuższej ), guma na cewce ma 10 cm i to tyle.

Gość Andrzej G
3 godziny temu, manual napisał:

Napewno w pierwszej kolejności trzeba podnieść maskę?

Qrcze pieczone - o tym nie pomyślałem :laie_67:
Czyli prosta sprawa. Dzięki :beer:

W dniu 3.03.2022 o 14:21, manual napisał:

Napewno w pierwszej kolejności trzeba podnieść maskę???.Następnie kluczem 8-ką odkręcić i wyjąć cewkę

IMG_20220303_140422.thumb.jpg.746ef0d5611532abfc5c7aae0163dabd.jpgIMG_20220303_140635.thumb.jpg.67fc105e46bd023d26820e704dfbcecf.jpg

W moim przypadku nasadka i przedłużka około 15 cm wystarczy(można użyć dłuższej ), guma na cewce ma 10 cm i to tyle.

Dobra dobra, na trzecim i czwartym cylindrze, to już nie takie proste ?

Trochę gimnastyki i 3 z 4-tym też się poddaje. Ogólnie 30 minut roboty. Gorzej miałem z kluczem. Kolega szlifował klucz z zewnątrz, bo nie miał pasującego do gniazda.