Nigon Opublikowano 2 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 (edytowane) Witam Kolegów i Koleżanki, Od kilku dni zacząłem słyszeć dziwny metaliczny dźwięk / cykanie z okolic rozrządu / paska osprzętu (nagranie poniżej). Samochód z listopada 2014, pierwszy właściciel, 90500km przejechane, wymiana oleju regularnie między 10 a 14 tys. km w ASO. Na nagraniu silnik jest rozgrzany po 40km trasie, natomiast rano również na zimnym silniku odgłos jest słyszalny.Film na YouTube Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Edytowane 2 Marca 2022 przez Nigon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Może nie jest to z okolic rozrządu,ale któryś zawór,cykanie jest rytmiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kay Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Cześć, Mam ten sam problem. Mój mechanik podejrzewa ze to rozrząd. Znalazłeś już może przyczynę tego dźwięku? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nigon Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 13 minut temu, Kay napisał: Cześć, Mam ten sam problem. Mój mechanik podejrzewa ze to rozrząd. Znalazłeś już może przyczynę tego dźwięku? Dzięki Cześć, niestety nie znalazłem. Mam pewne podejrzenia, że może to być rolka z paska osprzętu, ale nie miałem kiedy udać się do serwisu na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kay Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 U mnie stukanie słychać dopiero powyżej 2000 obrotów ale dźwięk jest identyczny więc podejrzewam ze mamy ten sam problem. Jutro postaram się pojechać do innego mechanika i dam ci znać czy znalazł problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek. Opublikowano 7 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 Dzień dobry, co było przyczyna tego stukania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc55 Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 (edytowane) mam przejechane ponad 220 tyś , olej wymieniamy regularnie co 10-12tyś , rozrząd wymieniony przy 210 tyś , wymienione wszystkie rolki wraz z kołem pasowym na wale bo piszczało i stuka jak stukało przy 50 tyś przebiegu. Edytowane 23 Listopada 2023 przez mc55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi